ARTIEST: Bonobo

print
mail to friend
Uit: Brighton - Engeland    Genre(s): Dance - ambient Dance - drum 'n bass Dance - triphop/lounge/downtempo Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Roots - jazz

Producer Simon Green, 'for it is he who is the monkey king', werd ten tijde van zijn debuutalbum 'Animal Magic' in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire 'chill-out'. Met als gevolg dat het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam.
De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Het tweede album 'Dial "M" for Monkey' had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult.

Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune 'labelmate' Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bonobo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Bonobo

Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011
 
Bekijk alle 14 foto's van Bonoboreadmore

Bonobo NIEUWS

Al het Bonobo nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar jasja_g
jasja_g
Avatar Ted de tekkel
Ted de
Avatar miel
miel
Avatar Dequal
Dequal

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar ewassen
ewassen
no user avatar
dswalef
no user avatar
aniekderooi
Avatar Prowler
Prowler

Live gezien door:

no user avatar
Amy-May
Avatar mulambochris
mulambochri
Avatar dizz
dizz
Avatar chillmusic
chillmusic