ARTIEST: Bonobo

Uit: Brighton - Engeland    Genre(s): Dance - ambient Dance - drum 'n bass Dance - triphop/lounge/downtempo Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Roots - jazz

Producer Simon Green, 'for it is he who is the monkey king', werd ten tijde van zijn debuutalbum 'Animal Magic' in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire 'chill-out'. Met als gevolg dat het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam.
De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Het tweede album 'Dial "M" for Monkey' had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult.

Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune 'labelmate' Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (42) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (42) oude optredens

FOTO'S VAN Bonobo

Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011
 
Bekijk alle 14 foto's van Bonobo

Bonobo NIEUWS

Al het Bonobo nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar TimmuZ
TimmuZ
no user avatar
kaarrr
no user avatar
Spotwest
no user avatar
Einstijn

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
J0ttem
Avatar twitch
twitch
no user avatar
Johankeijze
no user avatar
luukdf

Live gezien door:

Avatar aapje
aapje
Avatar merelp1984
merelp1984
Avatar maddog
maddog
Avatar Chalala
Chalala