ARTIEST: Bonobo

Uit: Brighton - Engeland    Genre(s): Dance - ambient Dance - drum 'n bass Dance - triphop/lounge/downtempo Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Roots - jazz

Producer Simon Green, 'for it is he who is the monkey king', werd ten tijde van zijn debuutalbum 'Animal Magic' in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire 'chill-out'. Met als gevolg dat het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam.
De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Het tweede album 'Dial "M" for Monkey' had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult.

Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune 'labelmate' Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (42) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (42) oude optredens

FOTO'S VAN Bonobo

Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2
 
Bekijk alle 14 foto's van Bonobo

Bonobo NIEUWS

Al het Bonobo nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar TimmuZ
TimmuZ
Avatar bruisedego
bruisedego
no user avatar
thijsgilleb
no user avatar
Spotwest

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Einstijn
Avatar theemutsje
theemutsje
Avatar miel
miel
no user avatar
Yikkk

Live gezien door:

Avatar chillmusic
chillmusic
Avatar aapje
aapje
Avatar jasja_g
jasja_g
Avatar houop
houop