ARTIEST: Bonobo

Uit: Brighton - Engeland    Genre(s): Dance - ambient Dance - drum 'n bass Dance - triphop/lounge/downtempo Experimenteel - experimenteel Experimenteel - instrumentaal Roots - jazz

Producer Simon Green, 'for it is he who is the monkey king', werd ten tijde van zijn debuutalbum 'Animal Magic' in 2001 goed opgepikt door de pers, maar tegelijkertijd in het hokje geduwd van de destijds populaire 'chill-out'. Met als gevolg dat het succes net zo snel weer voorbij was als het kwam.
De britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker heeft de laatste vijf jaar echter bewezen een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Het tweede album 'Dial "M" for Monkey' had meer plaats voor melodie dan zijn voorganger. Tegelijkertijd begon Bonobo te werken aan zijn liveband, waarin hij zelf de rol van bassist vervult.

Met succes speelde hij succesvolle liveshows op grote festivals als Glastonbury. Met Ninja Tune 'labelmate' Amon Tobin speelde hij voor groot publiek in de USA en Canada.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Bonobo

Foto Bonobo te Lowlands 2013 - dag 3 Foto Bonobo te Lowlands 2013 - dag 3 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te PITCH 2013 - dag 2 Foto Bonobo te Into The Great Wide Open 2011
 
Bekijk alle 14 foto's van Bonoboreadmore

Bonobo NIEUWS

Al het Bonobo nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar TimmuZ
TimmuZ
Avatar Jordi.
Jordi.
Avatar pahatty
pahatty
no user avatar
Timmmmmmmmm

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
luukdf
no user avatar
Johankeijze
no user avatar
marienour
Avatar theemutsje
theemutsje

Live gezien door:

Avatar Epimetheus
Epimetheus
Avatar RobZ
RobZ
Avatar winonaolympia
winonaolymp
Avatar qo_ob
qo_ob