ScooterRoy and the Hitmachine

Begonnen in 2016 als sideprojectje en een humoristische act in trainingspak en partypants, is het duo ScooterRoy and the Hitmachine onderhand een serieuze formatie die bij beide mannen de focus heeft. De combinatie van beats, synthesizers, gitaar en zang neemt de luisteraar mee naar uithoeken van verschillende genres die samenkomen in een nieuw geheel. Zo kan je stampwerk verwachten om flink op los te gaan, maar ook sfeermuziek om bij weg te dromen. Na een jaar is de single ‘Diamonds’ uitgebracht, en onderhand is ook hun EP ‘For You’ online overal te streamen. Waar gitarist en zanger Kenneth Roy van den Bos(24) is geinspireerd door Hiphop en Blues, is DJ en toetsenist Giel Borsboom(26) geinspireerd door Indie en House.

Door het mengen van deze uiteenliggende genres is er een heel nieuw soort genre ontstaan waar sfeervolle muziek afgewisseld wordt met snoeiharde gitaren en flinke beukplaten. Het duo is pas twee jaar oud, maar heeft al tientallen optredens achter de rug. De vrijheid van beats wordt door de mannen gebruikt om elk eerder geschreven nummer te transformeren zodat elke show elke keer weer anders is. Daarbinnen is er ruimte voor eigenzinnig gitaarspel waarin bluesachtige solo’s aangepast worden aan nieuwe ritmes.

Kenneth en Giel zijn op een vreemde manier op elkaar ingespeeld waarbij de spanning van de verschillende genres intact blijft. Dankzij de kritische blikken van de twee is er een ietwat bevreemdend, maar harmonieus eindresultaat dat ongetwijfeld zal verrassen wanneer de luisteraar er zich aan over durft te geven. Al met al dus een grote dansbare mengelmoes die je beter mee kunt maken dan over kunt slaan. Zoals ze zelf zeggen: ‘bijzijn is meemaken!’

OUDE OPTREDENS VAN ScooterRoy and the Hitmachine

  • 01 sep `18
  • 16 jun `17
  • 09 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN ScooterRoy and the Hitmachine

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van ScooterRoy and the Hitmachine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN ScooterRoy and the Hitmachine

ScooterRoy and the Hitmachine NIEUWS