Rigby

  • Rigby - 06/10 - Tivoli
    © Marieke Waalwijk
  • Dutch Valley 2011
    © Diewertje Linders
Uit: Zeist - Nederland

The basics: Rigby bestaat uit Christon Kloosterboer (zang, songwriting), Lars van Starrenburg (bas, zang), Bart Meeldijk (drums), Fredo Wagner (gitaar), Eelke Mastebroek (gitaar) en Bob Frodzema (toetsenist). Zes bevriende muzikanten die nu eens niet bij elkaar gezocht zijn omdat dat zulke leuke foto's oplevert, maar die elkaar vonden in hun gemeenschappelijke passie voor 'liedjes'. U weet wel: die ambachtelijke constructies met een kop, een staart en een melodie ertussen. Met dank aan het conservatorium in Rotterdam, hun opgedane ervaring bij diverse andere acts en een gedeelde voorliefde voor bands als Oasis, Crowded House, Coldplay en – de bandnaam verraadt het bijna al – The Beatles.
Rigby vertaalt deze invloeden in vrolijke, uptempo pop/rocktracks in de beste Britpop-traditie, die zij tijdens hun 1 uur durende optredens afwisselen met mooie, meerstemmig gezongen nummers.

In Juli 2009 speelde de band op uitnodiging van 3FM op de Zwarte Cross en werd daar door uitgeroepen tot Serious Talent, wat hen 2 maanden lang veel airplay en promotie op deze zender opleverde, tevens speelden ze op de Uitmarkt in Amsterdam en Beatstad heats The Hague.

Hun eerste single 'Pass You By' kwam op de playlist van 3FM en behaalde de 22e plek in de Mega top 50. Begin januari komt de 2e single 'Parade' uit bij Universal waar de band onlangs een contract tekende. Ook een album is onderweg, want de R van Rigby is in de maand!

Rigby: een nieuwe band met het talent, de liedjes en de ambitie om het ver te gaan schoppen. Dat is de waarheid en niets dan de waarheid. Eerlijk.

OUDE OPTREDENS VAN Rigby

  • 04 dec `14
  • 12 - 13   sep
  • 23 - 30   aug
  • 07 - 09   aug
  • 29 mei `14
  • 22 mei `14
  • 13 mei `14
  • 05 mei
  • 01 mei `14
  • 20 apr `14
Beijk alle oude (112) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Rigby

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Rigby. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Rigby

Beijk alle oude (112) oude optredens

FOTO'S VAN Rigby

Foto Rigby te Dutch Valley 2011 Foto Rigby te Rigby - 13/10 - Luxor Live Foto Rigby te Rigby - 06/10 - Tivoli Foto Rigby te Dutch Valley 2011 Foto Rigby te Rigby - 15/5 - Atak Foto Rigby te Rigby - 15/5 - Atak
 
Bekijk alle 83 foto's van Rigby

Rigby NIEUWS

Al het Rigby nieuws

CD-RECENSIES

Rigby Island On Mainland cover

Rigby - Island On Mainland

Hoera! De vlag mag uit. Pak de chips, de spekkies, de cola. Rigby is vijf jaar en viert dat met een speciaal jubileumalbum. Tja, tijd voor een feestje, is het niet?...

Rigby Fire & Ice & Sugar & Spice cover

Rigby - Fire & Ice & Sugar & Spice

Oktober van dit jaar stond in het teken van Rigby . Althans, voor henzelf en de schare fans in ieder geval. Het derde studioalbum Fire & Ice & Sugar & Spice is vol trots...

Rigby Solid Ground cover

Rigby - Solid Ground

Er schuilt een gevaar in het je laten inspireren door een andere band. Namelijk kopieergedrag. Rigby heeft de mazzel dat ze door een heleboel bands zijn geïnspireerd,...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: