Jordan Klassen

Uit: Vancouver - Canada

Met zijn eerste album Repentance (2013), wordt singer/songwriter Jordan Klassen ontdekt door de invloedrijke Canadian Broadcasting Corporation (CBC) en uitgeroepen tot belofte van 2014. Op het album kijkt hij terug op zijn door depressies gekwelde coming of age periode. De titel betekent in het Nederlands ‘bezinning’ verwijst naar de de weg die hij weer terugvindt. Het album wordt in eigen beheer uitgebracht en de meeste intrumenten worden door Klassen zelf ingespeeld.

In 2016 komt Javelin uit, qua thematiek en sound in lijn met zijn voorganger. Het is een periode waarin zijn moeder de diagnose kanker krijgt, waar Klassen het moeilijk mee heeft:‘have seen you take the poison, watched the hair fall from your brow’. Voor de opnamen wijkt Klassen op advies van collega James Vincent McMorrow uit naar de beroemde Sonic Studios in El Paso.
Op Big intruder, het de derde album, beoogt Klassen het juk van de singer-songwriter van zich af te schudden. De arrangementen zijn voller en minder filmisch. Inmiddels getrouwd, zingt hij over de uitdagingen van relaties. Zelf noemt hij zijn muziek New age folk-pop. Gedurende zijn carriere heeft Klassen uitgebreid getourd door Noord-Amerika, Europa en Australie.

OUDE OPTREDENS VAN Jordan Klassen

  • 28 okt `17
  • 30 - 01   sep
  • 06 feb `16
  • 14 - 16   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Jordan Klassen

  • 19 sep `24
  • 20 sep `24

OUDE OPTREDENS VAN Jordan Klassen

CD-RECENSIES

Jordan Klassen Javelin cover

Jordan Klassen - Javelin

De Canadees Jordan Klassen is een singer-songwriter die je niet snel zult vergeten. Op zijn debuutalbum Repentance liet hij met zijn folky sound al zien wat hij in huis...

Jordan Klassen Repentance cover

Jordan Klassen - Repentance

Het is altijd mooi als je iets nieuws ontdekt waar je direct een goed gevoel bij hebt, en waarbij dit gevoel alleen maar versterkt wordt naarmate je verder luistert. Nog...

Live gezien door: