ARTIEST: Blaudzun

Uit: Utrecht - Nederland

Blaudzun is een Nederlandse singer-songwriter. Zijn vertoning is net zo kenmerkend als zijn muziek: zwart haar, zwarte baard en een vierkante bril, een stem die door merg en been gaat en loodzware liedjes.

Blaudzun debuteert met vijf songs die hij in eigen beheer uitbrengt op de EP Loveliesbleeding. In 2007 werkt hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. In april 2008 verschijnt zijn titelloze debuutalbum bij V2 Records. Twee jaar later verschijnt Seadrift Soundmachine en in 2012 komt Heavy Flowers uit. In 2012 wint hij de Edison Pop voor Beste Mannelijke Artiest.

In 2014 ligt zijn vierde studioalbum in de schappen onder de noemer Promises Of No Man's Land. De gelijknamige single die op dit album te vinden is, heeft nummer 33 bereikt in de Single Top 100.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Blaudzun

Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Utrecht Foto Blaudzun te Blaudzun - 10/3 - Patronaat Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Blaudzun te Appelpop 2012 Foto Blaudzun te Blaudzun - 24/1 - Tivoli Vredenburg
 
Bekijk alle 145 foto's van Blaudzun

Blaudzun NIEUWS

Al het Blaudzun nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
simone<3
no user avatar
miekke
no user avatar
Delgossieau
Avatar kamsma
kamsma

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar fluffy
fluffy
no user avatar
bastunes
no user avatar
bighouse
no user avatar
anzjelyk

Live gezien door:

Avatar leonboom
leonboom
no user avatar
horny123
no user avatar
Carlooo
Avatar xSooophie
xSooophie