ARTIEST: Blaudzun

Uit: Utrecht - Nederland

Blaudzun is een Nederlandse singer-songwriter. Zijn vertoning is net zo kenmerkend als zijn muziek: zwart haar, zwarte baard en een vierkante bril, een stem die door merg en been gaat en loodzware liedjes.

Blaudzun debuteert met vijf songs die hij in eigen beheer uitbrengt op de EP Loveliesbleeding. In 2007 werkt hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. In april 2008 verschijnt zijn titelloze debuutalbum bij V2 Records. Twee jaar later verschijnt Seadrift Soundmachine en in 2012 komt Heavy Flowers uit. In 2012 wint hij de Edison Pop voor Beste Mannelijke Artiest.

In 2014 ligt zijn vierde studioalbum in de schappen onder de noemer Promises Of No Man's Land. De gelijknamige single die op dit album te vinden is, heeft nummer 33 bereikt in de Single Top 100.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Blaudzun

Foto Blaudzun te Blaudzun - 24/1 - Tivoli Vredenburg Foto Blaudzun te Beeckestijn Pop 2012 Foto Blaudzun te Paaspop 2014 Foto Blaudzun te Festival deBeschaving 2014 Foto Blaudzun te Blaudzun - 24/1 - Tivoli Vredenburg Foto Blaudzun te Eurosonic Noorderslag 2012
 
Bekijk alle 147 foto's van Blaudzun

Blaudzun NIEUWS

Al het Blaudzun nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar FrancisPronk
FrancisPron
Avatar Artilux
Artilux
Avatar NeilYoung
NeilYoung
no user avatar
oldie

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
AnyB
no user avatar
sigurros88
no user avatar
DyVo
no user avatar
DionBalfoor

Live gezien door:

Avatar henke004
henke004
Avatar Keith
Keith
Avatar J_anna
J_anna
Avatar emmadebeer
emmadebeer