ARTIEST: Blaudzun

Uit: Utrecht - Nederland

Blaudzun is een Nederlandse singer-songwriter. Zijn vertoning is net zo kenmerkend als zijn muziek: zwart haar, zwarte baard en een vierkante bril, een stem die door merg en been gaat en loodzware liedjes.

Blaudzun debuteert met vijf songs die hij in eigen beheer uitbrengt op de EP Loveliesbleeding. In 2007 werkt hij aan een speciale collectie liedjes die oorspronkelijk bedoeld is als een soundtrack voor nachtelijke autoritten. In april 2008 verschijnt zijn titelloze debuutalbum bij V2 Records. Twee jaar later verschijnt Seadrift Soundmachine en in 2012 komt Heavy Flowers uit. In 2012 wint hij de Edison Pop voor Beste Mannelijke Artiest.

In 2014 ligt zijn vierde studioalbum in de schappen onder de noemer Promises Of No Man's Land. De gelijknamige single die op dit album te vinden is, heeft nummer 33 bereikt in de Single Top 100.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Blaudzun

Foto Blaudzun te Paaspop 2014 Foto Blaudzun te Summer Square 2012 Foto Blaudzun te Dijkpop 2012 Foto Blaudzun te Eurosonic Noorderslag 2013 Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 Foto Blaudzun te Beeckestijn Pop 2012
 
Bekijk alle 145 foto's van Blaudzun

Blaudzun NIEUWS

Al het Blaudzun nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar pegevers
pegevers
Avatar kamsma
kamsma
Avatar shesahorror
shesahorror
no user avatar
pieps

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar BlackBlossom
BlackBlosso
no user avatar
Merijn
Avatar xxDutchGirl
xxDutchGirl
no user avatar
DyVo

Live gezien door:

Avatar ?uestlove
?uestlove
Avatar Abigail
Abigail
Avatar Moezel
Moezel
Avatar jos_theboss22
jos_theboss