ARTIEST: Textures

print
mail to friend
Uit: Etten-Leur - Nederland

Gas op de plank, hard werken, rossen en polyritmiek zijn termen die regelmatig door de Textures-oefenruimte vliegen. Textures wil vooruit. Stilstand is achteruitgang. Muzikale clichés zijn er om vermeden te worden. Een moderne en diverse sound is waar het om draait.
Sinds zomer 2001 bij elkaar in de huidige samenstelling. Zes muzikanten met elk een geheel eigen kijk op muziek. Zes schakels die nodig zijn om de het Textures-geluid te produceren. Er is een legio aan woorden om het geluid te typeren. Dynamisch, agressief, verfrissend, atmosferisch. Het gebruik van computers en vreemde ritmes wordt niet geschuwd. Invloeden worden gehaald uit talloze muziekstijlen. Toch blijven de opgefokte songs toegankelijk en interessant voor elke muziekliefhebber.
De bandleden deden allen ervaring op in andere bands voor zij hun krachten in een groep verenigden. De muzikanten zijn echter nog jong en ambitieus. Daarom werd eind 2001 al begonnen met cd-opnames. Een naïef idee? Zeker niet. De band heeft alle techniek en kennis paraat om het album geheel zelf te produceren. Van het bouwen van een studio tot het ontwerpen van de cd-lay-out.
De grote bevlogenheid van de muzikanten resulteert in een debuutalbum, POLARS, met een speeltijd van bijna een uur. De albumtitel POLARS heeft betrekking op elk aspect van de band. De zang, songstructuur, de teksten, ritmes en de persoonlijkheden binnen de band. Acht tracks die duidelijk maken dat Textures groter is dan de som van haar delen. Het tweede (Drawing Circles) en derde album (Silhouettes) werden beiden door de band zelf geproduceerd. In 2010 verliet zanger Eric Kalsbeek de band en werd vervangen door Daniël de Jongh. In 2011 kwam het album Dualism uit.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Textures

Foto Textures te Breda Barst 2009 Foto Textures te Lowlands 2008 Foto Textures te Textures - 19/12 - Nieuwe Nor Foto Textures te Breda Barst 2009 Foto Textures te Appelpop 2008 Foto Textures te Baroeg Open Air 2006
 
Bekijk alle 67 foto's van Texturesreadmore

Textures NIEUWS

Al het Textures nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Drummattes
Drummattes
Avatar plastique
plastique
Avatar Taco
Taco
Avatar Huwanga
Huwanga

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Wolterschnabel
Wolterschna
Avatar NielsBosch
NielsBosch
no user avatar
SplatterHou
Avatar Basement1981
Basement198

Live gezien door:

Avatar UkkieMetal
UkkieMetal
Avatar steffch
steffch
no user avatar
Treesmother
Avatar lokdoosje
lokdoosje