ARTIEST: Textures

Uit: Etten-Leur - Nederland

Gas op de plank, hard werken, rossen en polyritmiek zijn termen die regelmatig door de Textures-oefenruimte vliegen. Textures wil vooruit. Stilstand is achteruitgang. Muzikale clichés zijn er om vermeden te worden. Een moderne en diverse sound is waar het om draait.
Sinds zomer 2001 bij elkaar in de huidige samenstelling. Zes muzikanten met elk een geheel eigen kijk op muziek. Zes schakels die nodig zijn om de het Textures-geluid te produceren. Er is een legio aan woorden om het geluid te typeren. Dynamisch, agressief, verfrissend, atmosferisch. Het gebruik van computers en vreemde ritmes wordt niet geschuwd. Invloeden worden gehaald uit talloze muziekstijlen. Toch blijven de opgefokte songs toegankelijk en interessant voor elke muziekliefhebber.
De bandleden deden allen ervaring op in andere bands voor zij hun krachten in een groep verenigden. De muzikanten zijn echter nog jong en ambitieus. Daarom werd eind 2001 al begonnen met cd-opnames. Een naïef idee? Zeker niet. De band heeft alle techniek en kennis paraat om het album geheel zelf te produceren. Van het bouwen van een studio tot het ontwerpen van de cd-lay-out.
De grote bevlogenheid van de muzikanten resulteert in een debuutalbum, POLARS, met een speeltijd van bijna een uur. De albumtitel POLARS heeft betrekking op elk aspect van de band. De zang, songstructuur, de teksten, ritmes en de persoonlijkheden binnen de band. Acht tracks die duidelijk maken dat Textures groter is dan de som van haar delen. Het tweede (Drawing Circles) en derde album (Silhouettes) werden beiden door de band zelf geproduceerd. In 2010 verliet zanger Eric Kalsbeek de band en werd vervangen door Daniël de Jongh. In 2011 kwam het album Dualism uit.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Textures

Foto Textures te textures - 21/9 - nieuwe nor Foto Textures te Symforce II 2008 Foto Textures te Fortarock 2010 Foto Textures te Fortarock 2010 Foto Textures te textures - 21/9 - nieuwe nor Foto Textures te Textures - 19/12 - Nieuwe Nor
 
Bekijk alle 67 foto's van Textures

Textures NIEUWS

Al het Textures nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar jaegerman
jaegerman
Avatar NemesisNL
NemesisNL
Avatar Withiance
Withiance
Avatar Jorie
Jorie

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
PartyMaster
Avatar Devilonahog
Devilonahog
Avatar concert_addict
concert_add
Avatar ebeaydojraes
ebeaydojrae

Live gezien door:

Avatar CattleProd
CattleProd
Avatar terror_school
terror_scho
no user avatar
arvoitus
Avatar ikmagjouniet
ikmagjounie