Evenementen organisatoren luiden noodklok over mogelijke verhoging BTW

Door tomvanbavel op 25 oktober 2010 - 12:46 1 De voorgestelde verhoging van het BTW tarief van 6 naar 19% voor een gedeelte van de culturele sector veroorzaakt ernstige problemen in de evenementenbranche. De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) heeft de Staatssecretaris van Cultuur Zijlstra dringend verzocht het voornemen binnen het nieuwe kabinet te heroverwegen.

De organisatoren, samen jaarlijks goed voor meer dan zes miljoen bezoekers, zien het aantal bezoekers de laatste jaren al drastisch achteruitgaan. Ze vrezen dat vele banen op het spel komen te staan en dat diverse evenementen in de toekomst geen doorgang meer kunnen vinden. Ook worden er vraagtekens gezet bij de keuze om circussen, voetbalwedstrijden, boeken en films op het lagere BTW tarief te handhaven.

De VVEM en Vereniging voor Vrije Theater Producenten laten momenteel de exacte consequenties van een eventuele verhoging van de BTW voor de gehele markt doorrekenen en zullen de uitkomsten van het onderzoek aan de Staatsecretaris overleggen. Ook is er een petitie gestart op www.zegneetegendebtw.nl waar bezoekers en organisatoren hun stem kunnen laten horen.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



x State New Forms1

STATE-X NEW FORMS VOEGT NIEUWE NAMEN TOEOnlangs maakte het festival de eerste namen bekend, daarbij voegt State-X New...

avonduren

AVONDUREN FESTIVAL IN MIDDELBURG Onder de noemer Avonduren worden er in Middelburg regelmatig kleinschalige,...

REACTIES

Avatar Randier
ma 25 okt 2010 13:24

Randier "Ook worden er vraagtekens gezet bij de keuze om circussen, voetbalwedstrijden, boeken en films op het lagere BTW tarief te handhaven."

Inderdaad, dat is echt vreemd. Vooral bij voetbalwedstrijden slaat het nergens op.

 0
Avatar smellycat
ma 25 okt 2010 13:47

smellycat wat een zwakte bod om naar andere te gaan wijzen!! Blijf het erg dubbel vinden, MOJO en grote theater producenten hebben nl een miljarden/miljoenen winst. Dan is het niet echt te verkopen dat er maar 6% BTW op de kaartjes zit...

 0
Avatar KingRichard
ma 25 okt 2010 16:55

KingRichard Petitie getekend !!

 0
Avatar fjens2
ma 25 okt 2010 18:28

fjens2 fuck them ze kunnen ook niks anders dan alleen aan de rijken denken die kut rechtse politiek.

 0
Avatar BasP
ma 25 okt 2010 19:25

Wrong smellycat schreef:
Blijf het erg dubbel vinden, MOJO en grote theater producenten hebben nl een miljarden/miljoenen winst.


Dat zijn maar een paar bedrijven. Alle kleinere organisaties hebben het moeilijk.

 0
Avatar Ace2000
ma 25 okt 2010 19:59

Ace2000 Dat is ook het grote probleem met dit soort discussie's. Voor partijen die muziek puur commercieel exploiteren snap ik het hoge btw-tarief. Maar zalen die creatief en vernieuwend bezig zijn in de programering hebben weer wel dat duwtje in de rug nodig van een verlaagd btw-tarief. Maar ik snap ook wel weer dat je niet iedere mafkees die loopt te fröbelen onder het mom van kunst een zak geld moet toe schuiven.

Datzelfde geldt voor films en boeken ect, soms puur commercieel-entertainment, soms
kunst,soms pretentieuze troep en alles wat er tussen zit. Waarom dit en sport-circussen dan wordt ontzien is wel een beetje vreemd.

 0
Avatar Floris_V
do 18 nov 2010 22:23

Floris_V Circus zien we al genoeg bij de PVV, tja en we willen Henk en Ingrid de verheffende spreekkoren bij het voetbal natuurlijk niet onthouden.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.