Naakte renners demonstreren op de Zwarte Cross

Naked Run
Naakte renners demonstreren op de Zwarte Cross
Door sjoertb op 07 juni 2013 - 11:07 1 Op de Zwarte Cross wordt dit jaar ‘The Naked Run For Freedom’ gehouden. Gekleed met slechts een motorhelm zullen deelnemers over de crossbaan rennen als protest tegen de vrijheidsbeperking in Rusland. Vrijheid van meningsuiting staat in het land onder druk. Journalisten, geëngageerde artiesten en kunstenaars, homoseksuelen en onafhankelijke advocaten hebben het er moeilijk en demonstraties worden hardhandig de kop ingedrukt.

De 'run' is een initiatief van Amnesty International en de Feestfabriek (organisatie van de Zwarte Cross) en vindt plaats op vrijdag 26 juli. “We willen de mensen op een positieve manier laten beseffen dat we in een land leven waar vrijheid van expressie en meningsuiting een groot goed is.”, aldus Gijs Jolink van de Feestfabriek.

Er kunnen maximaal 450 deelnemers aan mee doen, aanmelden kan op de website van Amnesty.

Het Deense Roskilde festival organiseert al sinds 1998 een naked run, waarmee gratis bier en tickets voor de volgende editie van Roskilde te winnen zijn.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Valkhof

JOSÉ JAMES, STUURBAARD BAKKEBAARD EN MEER OP VALKHOF...De line-up van het Valkhof Festival is uitgebreid met José James, Stuurbaard...

lokersefeestennewss.gif1

TEXAS, PENDULUM EN MEER OP LOKERSE FEESTEN Texas, Ozark Henry, Axelle Red, Pendulum dj set & Verse, Sub Focus dj...

REACTIES

geen avatar
vr 07 jun 2013 13:49

Boemba Prima actie! Maar mijn naakte lichaam roept te veel afgunst op, dus ik laat dit heel discreet passeren.

 0
Avatar Niek86
vr 07 jun 2013 17:19

Niek86 Leuk idee hoor, maar lijkt mij meer voor de leuke vorm van festivalbezoekers dan dat het ook werkelijk wat uithaalt voor verandering in Rusland.

 0
Avatar Solar.Cell
vr 07 jun 2013 22:16

Solar.Cell Veranderingen op Rusland zal dit niet hebben, wel leuk voort oog wanneer er een aantrekkelijke dame tussenzit xD

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.