Tomorrowland gaat groei hagelstenen verstoren met hagelkanonnen

hagelkanonnws
Tomorrowland gaat groei hagelstenen verstoren met hagelkanonnen
Door Marz667 op 23 juli 2013 - 15:41 1 Wie vandaag tussen 10 en 17 uur luide knallen hoort in de buurt van Boom hoeft niet te schrikken. Tomorrowland test immers enkele hagelkanonnen, voor het geval er tijdens het festival een onweer zou losbarsten. Veiligheid voor alles, beklemtonen de organisatoren.

Het apparaat zelf gaat hagelvorming in buien tegen. Ze worden vooral ingezet door fruittelers en wijnbouwers. Door met tussenpozen van enkele seconden schokgolven van geluid de wolken in te sturen, wordt ofwel de groei van de hagelstenen verstoord ofwel de opbouw van de hagelwolk. Om deze hagelkanonnen optimaal af te stellen, vinden er op verschillende locaties van De Schorre tests plaats. De knallen kunnen zo'n 140 decibel halen.

Het grootschalige Belgische dancefestival wordt gehouden van vrijdag 26 t/m zondag 28 juli 2013 op Recreatiedomein De Schorre te Boom, een plaats in Antwerpen. Tomorrowland wordt georganiseerd door ID&T.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



pussy-riotnws

PUSSY RIOT-LID OP ZWARTE CROSS FESTIVAL 2013Drie leden van Pussy Riot – Tolokonnikova, Alyokhina en Samutsevich - werden...

Let's Get Lost

LET'S GET LOST FESTIVAL KOMT MET DANIEL NORGREN,... Op 26 oktober vindt de tweede editie van het Let's Get Lost Festival in de...

REACTIES

Avatar BasP
di 23 jul 2013 20:04

BasP Awesome! Doen ze dat dan ook in de maat? Met 140 decibel? Zal lekker dreunen!

 0
geen avatar
vr 26 jul 2013 18:14

vidaloca Het word steeds gekker ook...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.