ADV: Sef en Tess Milne naar 10 festivals met Station to Station

SefenTessMilne
ADV: Sef en Tess Milne naar 10 festivals met Station to Station
Door Marz667 op 11 september 2013 - 12:59 1 Station to Station! Onder leiding van curator Doug Aitken reist een bont gezelschap van wereldwijd gerespecteerde kunstenaars en muzikanten van 6 t/m 28 september van New York naar San Fransisco. Bij ieder van de 10 stops die de trein onderweg maakt, vindt een topfestival plaats.

Rapper Sef en televisiepresentatrice Tess Milne kregen van Levi’s een ticket en doen verslag van wat ze zien, proeven, horen en ervaren. 'Deze reis draait om rare combinaties en onverwachtse ontmoetingen. Het idee is om een heleboel creatieve mensen op een trein te gooien, het geheel door elkaar te schudden en te kijken wat er gebeurt. Topidee, als je het mij vraagt', aldus Sef.

Sef heeft het prima naar zijn zin:



Dag 1
We zijn er. Brooklyn. Na een korte wandeling door de Fulton Street Mall, waar ons hotel zit, begon het circus al een beetje. Er stond een passagiersbus klaar, die ons naar een diner in het Wythe Hotel bracht. Een driegangendiner met crazy lekker eten en goed gezelschap.

Wij zaten aan tafel met Jonathan Kirby – de belangrijkste mensweardesigner van Levi's en fulltime bloedtopper. Een avond gevuld met wijn en goeie verhalen in een Iers accent. Ik begon tijdens dit etentje te beseffen waar we aan begonnen zijn: een gekke reis met heel veel ontmoetingen en rare combinaties. Na het toetje verplaatste het gezelschap zich naar een rooftopbar, en rooftopbars zijn master, vooral in New York.

Het leek erop dat iedereen verstandig vroeg zijn nest in zou kruipen, dus belde ik mijn New Yorkse vriend Dice The God en samen met Tess hebben we daarna nog de nodige clubs aangedaan. We zijn in New York, slapen kan later. Hele toffe clubs, hele rare mensen.

Dag 2
Geen kater. Yousef vs NY: 1-0. Vandaag hadden we wat meer tijd om door de stad te lopen. Eerst deden we wat sightseeing in Brooklyn (is het nieuwe stadion van de Nets nou wel of niet van Jay Z – ik begrijp het niet meer) en later hookten we op met vrienden van mij in de buurt van Bleecker Street.

Zij namen ons mee langs wat tentjes, toffe winkels en boden hier en daar wat extra info, als "daar woont Kanye West" of "daar woont Moby". Moby's huis is een stuk mooier dan dat van meneer West, kan ik je melden. We hadden niet veel tijd, want om kwart over zes stond er alweer een bus klaar om ons naar het eerste echte evenement van Station to Station te brengen.

Dat was in Riverside Studio's in Brooklyn, een grote, loodachtig zwarte filmstudio waar een ongeloofwaardig mooie zonsondergang ons verwelkomde. #nofilter



Ik was super benieuwd naar wat er allemaal zou gaan gebeuren, want een greep uit de kunstenaars en muzikanten van de trein gaf hier alvast een voorproefje op de reis. Een zwarte college-drumband begon buiten te spelen, liep vervolgens naar binnen om daar het stokje over te dragen aan No Age, een rockband.

Een soort cowboy deed allemaal bizarre shit met twee zwepen, en twee stokoude rockers van The Suicides maakten ongelofelijk kutmuziek, maar waren wel echt sick om te zien. Meer bejaarden zouden neplederen broeken en witte zonnebrillen moeten dragen, vind ik.

Er was videokunst, er waren installaties, hipsters en hotdogs. Ideaal. Volgens mij zijn er geen regels en gaat het echt om de kruisbestuivingen en de verrassingen. Het besef dat we echt meegaan met deze reis begon mij gisteravond eigenlijk pas te dagen na een ontmoeting met Andrea. Zij was in haar eentje uit Washington gekomen, speciaal om een installatie van Ernesto Neto te zien. Dat was een tent met roze licht, stalactieten (of -mieten, niemand weet het verschil) en een zachte vloer. Een baarmoederachtige omgeving waar mensen met elkaar in konden liggen.

Toen wij haar vertelden dat wij meegingen met de trein, die zondag vanuit Pittsburgh vertrekt, had ik opeens door hoe bizar het is dat we hier bij mogen zijn. Ik kan niet wachten op alle andere random ontmoetingen en artyfarty experimenten die eraan komen. Rond een uur of elf liep het een beetje ten einde en was er nog een after in een rooftopbar, en rooftopbars zijn master, vooral in New York. De nacht was nog jong maar gelukkig hadden we Dice The God nog. Nog meer clubs, nog meer wodka. I <3 NY.




Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



songbird3

SONGBIRD FESTIVAL KRIJGT JAMES VINCENT MCMORROW,... James Vincent McMorrow, Carice van Houten, Tangarine, Maaike Ouboter,...

vainstreamrockfestnews.jpg2

VAINSTREAM ROCKFEST IN 2014 GELIJK MET WITH FULL FORCE In 2013 zat er tussen de Duitse metalfestivals Vainstream Rockfest en With...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.