Verbod op selfiesticks op grote Nederlandse festivals

Dauwpop Sfeer Publiek
Verbod op selfiesticks op grote Nederlandse festivals
Door GraciaVisscher op 30 maart 2015 - 12:48 1 Lowlands, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Pitch en Best Kept Secret zullen deze zomer selfiestickloos zijn! Dat hopen ze althans te bereiken met het selfiestick verbod.

Ook Amerikaanse festivals als Coachella en Lollapalooza verbieden de stalen stokken. MOJO-woordvoerder Bente Bollman tegen 3voor12: "Selfiesticks vormen een behoorlijke irritatie onder concertbezoekers. Door die stokken zit je nog meer tegen telefoontjes aan te kijken, je verpest de concertervaring voor andere bezoekers. Ze nemen bovendien ruimte in beslag en zorgen dat mensen meer met zichzelf bezig zijn dan met de show."

Er is ook een praktisch bezwaar tegen selfiesticks op festivals, aldus Bollmann: de veiligheid. "We zijn niet zozeer bang dat iemand het als wapen gaat gebruiken, maar als je in een propvolle tent met zo'n stalen stok staat te zwiepen, kun je iemand per ongeluk in zijn oog raken."

Als je er toch een meeneemt naar bijvoorbeeld Lowlands? "Dan moet je hem terugbrengen naar de camping of inleveren, na het festival krijg je hem vervolgens gewoon weer terug."


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Jera On Air

MILLENCOLIN, CALIBAN EN POLAR NAAR JERA ON AIRDe organisatie van Jera On Air heeft nieuwe namen aangekondigd. Op dit...

dimitrivegaslikemike

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE EN MEER NAAR TIKTAK De eerste namen voor het TIKTAK Festival zijn bekend. Op dit festival staat...

REACTIES

geen avatar
za 09 mei 2015 12:57

lodi helemaal mee eens.mensen die het vooral belangrijk vinden iedereen te laten zien dat ze erbij geweest zijn i.p.v. gewoon te genieten van de muziek.vreselijk.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.