Het doek valt voor Summer Darkness

Summer Darkness
Het doek valt voor Summer Darkness
Door klaask op 07 april 2015 - 12:55 1 Vandaag is een zwarte dag voor Utrecht - al is dat in dit geval misschien niet de beste uitdrukking. Na twaalf jaar stopt Summer Darkness te bestaan. Het festival vond voor het eerst plaats in 2003 en groeide al snel uit tot hét festival voor liefhebbers van gothic muziek en lifestyle. In de zomer van 2014 was er ook al geen Summer Darkness. Dat werd toen aangekondigd als sabbaticaljaar. Er was dat jaar wel een wintereditie.

Het einde van de festivalreeks lijkt niets te maken te hebben met vervelende zaken als geldgebrek of het niet verstrekken van vergunningen. In een bericht op de website van het festival schrijft de organisatie simpelweg 'dat het verhaal verteld is'.

Op voorgaande edities van Summer Darkness speelden onder meer Within Temptation, Combichrist, Echo & The Bunnyman, Clan Of Xymox, VNV Nation, Killing Joke, Angelspit, Suicide Commando, God Is An Astronaut en Grendel.



Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sunday Sun

K'S CHOICE, SUNDAY SUN EN MEER NAAR ZANDSTOCKDe eerste namen voor Zandstock Festival zijn bekend gemaakt. Op dit festival...

zwartecross

ZEVEN NIEUWE NAMEN VOOR DE ZWARTE CROSS De Zwarte Cross heeft zeven nieuwe namen toegevoegd aan het programma. Het...

REACTIES

geen avatar
di 07 apr 2015 19:24

Covenant Kan me er wel wat bij voorstellen, iedere relevante band uit het genre heeft er al meerdere keren gestaan, waardoor de latere edities vaak herhalingen van zetten waren. Gezien het gebrek aan vernieuwing in de betreffende genres ook weinig perspectief op een ommekeer.

Desalniettemin dank aan de organisatie, heb fantastische avonden gehad met o.a. Covenant, Front Line Assembly, Combichrist en Skinny Puppy. Kan me voorstellen dat een reünie avond met bijvoorbeeld bovengenoemde bands, onder de summer darkness vlag over een paar jaar een top avond wordt :o)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.