Overzicht: de leukste festivals op Bevrijdingsdag 2016

bevrijdingspop
Overzicht: de leukste festivals op Bevrijdingsdag 2016
Door GraciaVisscher op 02 mei 2016 - 15:08 1 Hoe beter de vrijheid te vieren dan een goed festival! En dit jaar kan het bijna niet mis gaan met de goede weersvoorspellingen. We schenken alvast een biertje in..

Maar waar ga je naartoe? We maken het makkelijk voor je en zetten de leukste van de 45 festivals op Bevrijdingsdag 2016 op een rij!

Bevrijdingspop Haarlem
Het gratis Bevrijdingsfestival in Haarlem is de oudste en grootste van z'n soort. En dit jaar hebben ze ook weer een goed programma te pakken! Ga vooral op tijd want er zijn al vroeg veel toffe artiesten te zien zoals GOSTO, Yorick van Norden, Lucas Hamming en Admiral Freebee.

Meer informatie Bevrijdingspop Haarlem

Oerrock Festival
Op 5 mei staat Ureterper weer in teken van het Oerrock Festival. En ben je nog niet klaar met feesten die avond? Blijf gewoon 6 en 7 mei nog even plakken op het driedaagse festival. Line-up bestaat o.a. uit Moke, Racoon, Kensington, Navarone en Orange Skyline.

Meer informatie Oerrock Festival

Bevrijdingsfestival Utrecht
Park Transwijk maakt zich op voor een groot feest want Bevrijdingsfestival Utrecht wordt niets minder dan dat. Alleen al de thuiswedstrijd van John Coffey breekt de tent af, laat staan de komst van Juliette and the Licks, Jett Rebel en HAEVN. Feesten kan in Utrecht deze week!

Meer informatie Bevrijdingsfestival Utrecht

Breda Jazz Festival
De binnenstad van Breda pakt het heel anders aan. Voor goede jazz, rockabilly en blues moet je op 5 mei bij het Breda Jazz Festival zijn. Donderdag staan o.a. Pink Oculus, The Etta James Experience, Colibri en Jaimi Faulkner Band op het podium. Ook het weekend daarna staat de Bredase binnenstad in teken van jazz.

Meer informatie Breda Jazz Festival

Bevrijdingsfestival Overijssel
Het Bevrijdingsfestival in Overijssel kan toch wel een van de beste bevrijdingsfestivals van Nederland genoemd worden. Ook dit jaar staan er weer heel wat toffe acts op het programma. Manu Chao sluit het festival af maar daarvoor staan o.a. De Likt, Kenny B, Tourist LeMC en Delain op het podium.

Meer informatie Bevrijdingsfestival Overijssel

VRIJ Festival
Hoorn houdt het klein, maar fijn. Goede muziek, een positieve weersvoorspelling, wat hebben we nog meer nodig? De binnenstad kan op 5 mei genieten van het VRIJ Festival waar o.a. Max Meser en OIJ op de planken staan.

Meer informatie VRIJ Festival

Bevrijdingsfestival Groningen
Groot, gezellig, Groningen. Het Bevrijdingsfestival Groningen ontvangt dit jaar The Lumineers, Typhoon, Kensington, De Likt, Andy Frasco en Yung Internet. En niet onbelangrijk: Ali B. Met Groningen zit het wel goed donderdag!

Meer informatie Bevrijdingsfestival Groningen

Verder zijn er ook nog:
Bevrijdingsdag Enschede
Bevrijdingsevenement Wageningen
Bevrijdingsfestival Amsterdam
Bevrijdingsfestival Den Haag
Bevrijdingsfestival Limburg
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Beyond

BEYOND FESTIVAL VERHUIST NAAR BRABANTDe tweede editie van Beyond Festival zal plaatsvinden op landgoed Velder in...

By the Creek Festival

BY THE CREEK FESTIVAL BOEKT HUDSON MOHAWKE Het nieuwe Utrechtse festival By the Creek maakt vandaag bekend dat Hudson...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.