Mojo-directeur Mutsaers wil meer kleur op festivals en in poppodia

Mojo Concerts
Mojo-directeur Mutsaers wil meer kleur op festivals en in poppodia
Door RobZ op 27 mei 2016 - 10:27 1 In een groot interview met de Volkskrant, doet Wilbert Mutsaerts een aantal interessante uitspraken. De nieuwe directeur van Mojo concerts laat weten dat Mojo dit jaar extra z'n best heeft gedaan op de programmering van de Lowlands line-up. Mojo concerts organiseert in Nederland veel (grote) concerten en onder andere de festivals Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz, Down the Rabbit Hole, Pitch en Fortarock.

Mutsaerts ziet het als zijn missie om meer kleur op festivals te krijgen. Zowel op het podium als in het publiek.

'Jullie vroegen naar mijn missies bij Mojo. Dit is er één. Ik ga mij er sterk voor maken dat bijvoorbeeld Beyoncé en Kanye West ook eens op Pinkpop staan. Pinkpop is een echt headlinerfestival en daar hou ik van. Maar op een gegeven moment heb je het rijtje een paar keer gehad. The Stones, Springsteen, nu Paul McCartney, het is en blijft bijzonder, maar het popveld verandert en dat zal op termijn leiden tot andere headliners. Ik zou willen dat over een paar jaar Beyoncé in dat rijtje staat. Dat men zegt: ik heb Beyoncé nog gezien op Pinkpop. Het North Sea Jazz Festival heeft die overgang al deels gemaakt.

Mutsaerts verwacht wel dat de veranderingen langzaam zullen gaan. Met Woo Hah en North Sea Jazz is Mojo volgens hem al wel op de goede weg.





Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Encoremelkwegnws

ENCORE FESTIVAL BREIDT LINE-UP UIT MET O.A. JOEY...Het Amsterdamse Encore Festival heeft een aantal namen aan de line-up...

Shoeless 20164

WINNEN: 3X2 ZONDAGTICKETS SHOELESS FESTIVAL Shoeless begon ooit als een huiskamerfeestje en groeide uit tot een...

REACTIES

geen avatar
za 28 mei 2016 23:37

eatsleeprave.. Met Beonceeeee en Kayneeee heb je er net zoveel als in 2006 met de sugar babes. Succes help de boel maar weer naar de donder motten de prijzen het jaar erop weer met 10/15$ omhoog....

Klojo's!

 -1
Avatar metalupyourass
ma 30 mei 2016 03:22

metalupyourass Richt er nieuwe festivals voor op en laat ons er mee gerust.

Black eyed peas en mr i'm happy op Rock Werchter was al belachelijk genoeg(na Maiden dan nog...) en Rihanna verkoopt voor geen moer als ik het zo bezie.

 2
geen avatar
ma 30 mei 2016 12:54

eatsleeprave.. metalupyourass schreef:
Richt er nieuwe festivals voor op en laat ons er mee gerust.

Black eyed peas en mr i'm happy op Rock Werchter was al belachelijk genoeg(na Maiden dan nog...) en Rihanna verkoopt voor geen moer als ik het zo bezie.


Precies wat jij zegt, maak een Hollands V-festival met bibert en al die onzin bij elkaar, hebben we dat ook weer gehad na 1 x floppen...

 -1
geen avatar
ma 30 mei 2016 18:39

eatsleeprave.. Ah kom er zojuist achter dat hij oud 3fm is, na de vorige die er 1 grote bende van maakte bij ll weer z'n clini clown die ze straks weer met een extra zak $ motten ontslaan... denk eerst eens na voordat je iets politiek corrects wil gaan neerzetten.
Die gaan een dagje naar kwaku en slapen thuis of appelsap.
Er is sowieso al onwijs veel te doen voor r&b en hiphop en urban.
Dus als je dan de witte festivals er ook mee gaan besmetten, wat houd je dan nog over?
Dan wordt je nog net niet verplicht ervan te gaan houden...Vandaar al die zwakke "hiphop"acts op ll de laatste 2 jaar...

[edit door admin: racistische opmerking weggehaald]

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.