Tien tips voor Lowlands en Pukkelpop 2016 door de redactie van Festivalinfo (2)

lowlandsnieuwsgroot
Tien tips voor Lowlands en Pukkelpop 2016 door de redactie van Festivalinfo (2)
Door RobZ op 17 augustus 2016 - 14:02 1 Pukkelpop en Lowlands staan op het punt te beginnen! Bekijk via deze link het blokkenschema van Lowlands en klik hier voor het tijdschema van Pukkelpop. Om alvast in de stemming te komen voor de festivals zet de Festivalinfo redactie een aantal favorieten en aanraders op een rij.

Hier lees je de tips van Thomas Spiekerman. Dit keer deelt hoofdredacteur Rob van de Zwaan zijn Lowlands - en Pukkelpop tips.


John Coffey - vrijdag 19 augustus 17:10 - Bravo
John Coffey hangt binnenkort de gitaar in de wilgen. Als een van de beste live-bands van Nederland gaan ze zeker gemist worden. Fijn dat Lowlands ze de kans geeft de polder in Biddinghuizen nog eenmaal goed aan te stampen.




Warpaint - vrijdag 19 augustus 20:00 - India
De vier Amerikaanse dames van Warpaint kunnen altijd gebeld worden voor een dosis hypnotiserende indierock. Goed dat Lowlands ze net als vijf jaar geleden geboekt heeft.




De Likt - zaterdag 20 augustus 13:30 - X-ray
De Likt is een zekerheidje als het op het afbreken van de X-ray aankomt. Dit jaar hebben ze al menig festival platgespeeld en als beloning mogen ze dat ook op Lowlands doen.




King Gizzard & The Lizard Wizard - zaterdag 20 augustus 21:10 - Charlie
Sowieso de band met de beste naam op Lowlands 2016. En dan maken ze ook nog heerlijke psychrock in het straatje van Tame Impala. Live een beleving!




Philip Glass Ensembe - zondag 21 augustus 12:50 - Bravo
Ga na de turnoefening van Yuri van Gelder vooral even kijken bij Philip Glass. Het is namelijk een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw en zijn muziek bij de film Koyaanisqatsi betekende een doorbraak in de filmmuziek.




BØRNS - zondag 21 augustus 14:15 - Charlie
BØRNS is singer/songwriter Garrett Borns. De Amerikaan heeft zich met album Dopamine nadrukkelijk op de kaart gezet. 10.000 Emerald Pools is een earworm die je nooit meer kwijtraakt.




Anderson .Paak - zondag 21 augustus 16:50 - Bravo
Of het nou Pitch, North Sea Jazz of een concertzaal is, Anderson .Paak komt, ziet en overwint. De Dr. Dre protege zal ook op Lowlands laten zien hoe funky een live hiphopshow eruit kan zien. Niet te missen!




Soom T - zondag 21 augustus 18:40 - Lima
Soom T was een van de leukste acts die ik afgelopen Eurosonic zag. Een klein Indiaas meisje uit Schotland met swag voor tien. Lekkere combinatie van disco, reggae, funk, hiphop en zelfs Bollywood.




Foals - zondag 21 augustus 20:35 - Bravo
Foals is een gekke, interessante band. Kiest niet voor de makkelijke oplossing en is live een intense ervaring. Van moshpit tot aanstekers in de lucht en sprong van het Melkweg-balkon. Foals doet het!





Pukkelpop 2016 tips:
Tegelijkertijd met Lowlands vindt in België Pukkelpop plaats. De line-ups van de festivals kennen altijd veel overeenkomsten. Natuurlijk kan Rob van der Zwaanook voor Pukkelpop 2016 een groot aantal acts aanraden:


Rihanna - donderdag 18 augustus 22:40 - Mainstage
Niet alle Pukkelpoppers waren blij dat Rihanna van Werchter Boutique naar Pukkelpop werd verplaatst. Toch raad ik iedereen aan een kijkje te gaan nemen bij de headliner van Pukkelpop donderdag. Rihanna is namelijk een van de invloedrijkste popsterren van het moment en heeft de hits en show voor een gedenkwaardig optreden.




DJ Snake - donderdag 18 augustus 00:00 - Dance Hall
DJ Snake heeft met 'Encore' net een nieuw album uit. De Fransman is hard op weg een van de populairste dj's van het moment te worden. Niet voor niets staan de sterren als Major Lazer, Justin Bieber en Diplo in de rij om met hem samen te werken.




Mastodon - donderdag 18 augustus 01:00 - The Shelter
We vermoeden dat Rihanna niet komt kijken, maar wat is lekkerder dan je festivaldag afsluiten met Mastodon? Deze riffkoningen zullen laten zien waarom ze gecast waren als 'Wildlings' in Game of Thrones.




DMA's - vrijdag 19 augustus 13:45 - Marquee
DMA's maken de beste Britpop van het moment. En dat is best bijzonder voor een band uit Australië. Dompel je onder in het euforische gevoel dat een goede Britpopsong kan geven!




Sleaford Mods - vrijdag 19 augustus 17:35 - Club
UK-tokkies Sleaford Mods stonden in 2014 al op Lowlands. De man achter de laptop maakte zich onsterfelijk door de hele set blikken bier leeg te drinken en af en toe demonstratief op een knop te drukken om een nummer in te starten. We zijn heel benieuwd wat deze lofi post-punkers van de Brexit vinden.




Róisín Murphy - vrijdag 19 augustus 21:40 - Marquee
Fulltime bazin Róisín Murphy heeft hopelijk weinig introductie nodig. De Ierse is altijd in voor een theatrale popshow met bijzondere outfits. Bovendien is ze niet te beroerd een aantal van haar fijnste Moloko songs te spelen.




Refused - vrijdag 19 augustus 22:45 - The Shelter
Refused is sinds 2012 weer helemaal terug. De hardcore punkers hebben genoeg reden om weer flink boos te zijn op de maatschappij en laten dit met ongeevenaarde energie blijken. Can I scream?




Henry Rollins Spoken Word - zaterdag 20 augustus 17:00 - Wablief?!
Zanger, auteur, acteur, journalist, held. Henry Rollins is het allemaal. Het publiek zal weer aan z'n lippen hangen als hij iedereen flink de waarheid zal vertellen.




Fatima Yamaha - vrijdag 19 augustus 19:00 - Castello
Bas Bron is een creatieve duizendpoot. Naast zijn successen met de Jeugd van Tegenwoordig heeft hij ook tal van soloprojecten. Fatima Yamaha is een van de meest interessante. Bezoekers van Dekmantel zullen dit beamen.




Graveyard - zaterdag 20 augustus 21:20 - The Shelter
Voor klassieke bluesy hardrock kan je altijd bij de Zweedse band Graveyard aankloppen. De band stond al twee keer op Pinkpop en zal ook weer op Pukkelpop laten horen hoe 70's rock hoort te klinken.




Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Mixtream 2015

PROGRAMMA MIXTREAM FESTIVAL COMPLEET (MET O.A....Het programma van de aankomende editie van Mixtream Festival is helemaal...

Encoremelkwegnws

EXTRA PODIUM TIJDENS ENCORE FESTIVAL EN LAATSTE... Het Amsterdamse Encore Festival breidt voor de 3e editie uit. Zo komt er een...

REACTIES

geen avatar
wo 17 aug 2016 15:25

eatsleeprave.. Toen ik rihanna zag staan, ben ik maar opgehouden met lezen..

 -2

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.