Geen Dokk'em Open Air in 2017, 2018-editie onzeker

DokkemOpenAirgroot
Geen Dokk'em Open Air in 2017, 2018-editie onzeker
Door Cartman91 op 23 augustus 2016 - 12:15 1 De organisatie van Dokk'em Open Air laat, na 11 edities in 14 jaar tijd, weten dat er in 2017 geen nieuwe editie komt van het festival.

Jort Visser (organisator en programmeur) laat weten: "Het organiseren van een festival brengt veel werk met zich mee en is niet zonder financieel risico. Daarnaast hebben we 6 keer in 11 edities moeten wisselen van terrein. Dat is elke keer weer een uitdaging. Dokk’em Open Air is een vaste waarde geworden in de regio. Maar na al die jaren heeft de organisatie behoefte aan een pauze. Vanwege de drukte met onze banen, eigen bedrijven en gezinnen willen we graag even op adem komen. Er vindt daarom geen Dokk’em Open Air plaats in 2017."

Voor de 2018 editie is het ook niet vanzelfsprekend dat die doorgaat. Jort zegt er het volgende over: "Of de draad in 2018 weer wordt opgepakt, hangt af van een aantal voorwaarden. We zijn in gesprek met de gemeente Dongeradeel over een vaste locatie en samen met een aantal ondernemers kijken we naar een gezonde exploitatie. Of we doorgaan, beslissen we begin 2017. De enthousiaste reacties van iedereen, en de steun en inzet van alle crewleden, zorgen er in elk geval voor dat wij moeilijk afscheid kunnen nemen.”

Afgelopen juni was de meest recente versie van het festival, waar onder meer Finntroll, Dragonforce, Heidevolk, Moonspell en Soilwork een optreden gaven. Voorlopig lijkt er dus een einde te komen aan een tijdperk van metalmuziek op de festivalweide van Dokkum. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn lees je dat natuurlijk hier op Festivalinfo!

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ADE 2014 Amsterdam Dance Event

SPREKERS VAN DEKMANTEL, OWSLA, MYSTERYLAND, DGTL EN...De eerste sprekers van Amsterdam Dance Event zijn zojuist aangekondigd. Grote...

Lowlands 20159

LOWLANDS BEGINT VOORVERKOOP VOOR 2017 MET 25 EURO... Je kon er moeilijk omheen. Afgelopen weekend vond in Biddinghuizen de 24e...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.