Tien tips voor Appelpop 2016 door de redactie van Festivalinfo

Appelpop algemeen
Tien tips voor Appelpop 2016 door de redactie van Festivalinfo
Door ThomasS op 08 september 2016 - 10:38 1 Het gigantisch grote en gratis toegankelijke festival Appelpop komt er weer aan! In het gezellige Tiel komen tienduizenden mensen twee dagen lang naar topartiesten kijken. En luisteren. Koud bier is er ook. Vrijdag 9 en zaterdag 10 september staan mannen als Guus Meeuwis, Marco Borsato en Douwe Bob op de planken. Maar dat is lang niet alles, er valt veel meer moois te checken. De redactie kiest tien heerlijke appels uit de overvolle mand van artiesten.

10. Broederliefde

Broederliefde is een Nederlandse hiphopact bestaande uit echte voetbalvrienden. Ze komen uit de Rotterdamse wijk Spangen. De liefde voor de club Sparta zit zo diep dat de jongens er van dromen om in het stadion van hun club te gaan optreden. AD-journalist Anton Slotboom startte onlangs een petitie om deze droom te laten uitkomen.



9. Alex Vargas

Toen Alex Vargas op Metropolis Festival in Rotterdam werd aangekondigd begonnen de meisjes al vrijwel meteen te gillen. De wetenswaardigheid dat hij een Deens-Engelse moeder en een Uruguayaanse vader heeft was de aanleiding hiervoor. Uitstekende zanger, mooie songs en experimenten met electronica. Toch blijft de basis tijdloze popmuziek. Usher kan hij ook coveren.



8. Lucas Hamming

Onze rockster Lucas Hamming is een echte Britpop-man met Hollandse branie. Hij wordt wel eens vergeleken met Jett Rebel, maar Hamming is natuurlijk wel een tikkie minder hysterisch en ook erg songgericht. De liedjes ontsporen minder dan bij Rebel en wellicht zijn het de singer-songwritergenen die hij naast zijn rockattitude heeft. Hier waagt hij zich aan 'Don't Look Back in Anger' en dat levert hem terecht bar weinig kritiek op van verstokte Oasis-fans. Puike cover.



7. July Talk

Canadese rockband die Appelpop even omver komt blazen met bombastische songs die je meteen bij de kladden grijpen. Zware stem a la Leonard Cohen, veel dynamiek en enorm veel spanning in de instrumentale begeleiding. Dit gaat een optreden worden waar nog lang over na gesproken zal worden.



6. Thijs Boontjes

De meezinger van Appelpop? Tja, bij Guus Meeuwis en Marco Borsato zal er wel massaal meegebruld gaan worden en dat is logisch want iedereen kent 'Per Spoor' of 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou' uit het hoofd. Maar dikke kans dat heel veel mensen de tekst uit 'Alleen Naar De Kermis' na afloop van Appelpop nog dagen in het hoofd hebben. Want met zo veel mensen op een plek ontstaan er heel wat nieuwe liefdes maar minstens tien keer zoveel 'gelopen blauwtjes'.



5. Indian Askin


Ga je na een concert in de Melkweg of Paradiso graag nog even lekker afpilsen in een nabij gelegen kroeg? Grote kans dat je dan wel eens in café De Koe bent geweest. Als de band zelf niet aan het optreden is kun je er van uit gaan dat een van de bandleden uit Indian Askin je biertje en eten komt brengen. Zo'n beetje de complete band werkt in deze heerlijke horecatent om hun muzikale droom te financieren. Helden zijn het.



4. Balthazar

Het Belgische Balthazar is razend populair in Nederland. Ze hebben de energie van Das Pop, de sfeer van Beck en ze maken gewoon heel kekke indiepop/rock. Een bandje dat ook echt wel raad weet met een grote massa in tegenstelling tot soms meer introverte Belgische artiesten die wat beter tot uiting komen in een intieme zaal.



3. HAEVN

Kom maar door met dal album! We zijn in Nederland nog steeds fan van deze synthpop met schitterende zanglijnen, maar er mogen best wat nummers bij komen op Spotify. Door er goed de tijd voor te nemen hebben we gegarandeerde grijsdraaikwaliteit over een tijdje. Tot dan kun je ook nog genieten van hun steengoede Adele-cover.



2. Chef' Special


Wie had dat gedacht, een sympathieke Nederlandse band in het sfeervolle Madison Square Garden te New York City? Deze mannen hebben de tijd van hun leven in droomjaar 2016. Op tour met Twenty One Pilots en elke keer krijgen ze een waar heldenonthaal van een geheel nieuw publiek. Een band om ontzettend trots op te zijn en ze komen net zo hard feest vieren op Appelpop als in The Big Apple.



1. De Likt

De Likt moet je gewoon eens live meemaken, zeker aan het slot van deze festivalzomer als ze nog even alles geven. En als je ze nog niet eerder zag is Appelpop een niet te missen gelegenheid. De Likt is grappig, grof, energiek, ruig, wild, poëtisch en innemend. De Jeugd van Tegenwoordig meets Opgezwolle en John Coffey. Must-see der must-sees van Appelpop.



Check hier meer informatie over het festival.


Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



london calling

TWEE NIEUWE NAMEN VOOR LONDON CALLING (O.A. ALEX...Aan de vrijdagavond van London Calling zijn twee nieuwe artiesten...

Nacht van de Poëzie

ASAF AVIDAN NAAR NACHT VAN DE POËZIE Op 17 september vindt in TivoliVredenburg voor de 34e keer de Nacht van de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.