Encore Festival gaat samenwerken met Mojo Concerts, komende editie verplaatst naar Lowlands-weekend

Mojo Concerts
Encore Festival gaat samenwerken met Mojo Concerts, komende editie verplaatst naar...
Door Cartman91 op 08 november 2016 - 14:02 1 Het Amsterdamse urban-festival Encore gaat de samenwerking aan met Mojo Concerts. Volgens het festival is het de manier om ‘de sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen’.

De afgelopen editie vond nog in het laatste weekend van augustus plaats, maar opvallend genoeg zal (in ieder geval) de 2017 editie een week eerder tijdens het Lowlands-weekend plaatsvinden op 19 augustus.

'Het heeft te maken met vergunningen vanuit het stadsdeel. De afgelopen drie jaar vond Encore Festival altijd plaats op de zondag na Voltt Loves Summer, wat als voordeel had dat we de productie konden delen. Het stadsdeel wil nu in verband met onder andere geluidsoverlast naar de omgeving niet meer dat twee festivals in een weekend plaats vinden. Het voordeel voor ons is dat we nu wel een zogeheten grote vergunning krijgen. Onder onze oude vergunning was het alleen toegestaan om geluid te maken in tenten, komend jaar kunnen we ook met een buitenpodium gaan werken.', aldus boeker Maarten van Vugt (Mojo Concerts).

Eerder had Mojo het snelstgroeiend urban-festival, Woo-hah! in handen. Met deze nieuwe samenwerking met het Encore Festival verstevigd Mojo zich op de snelgroeiende markt. Encore begon in eerste instantie als samenwerking met de Melkweg en boekingskantoor Greenhouse Talent (waar Maarten van Vugt eerst werkte voordat hij naar Mojo vertrok), een middelgroot bedrijf dat een aantal urban-acts onder zijn hoede heeft. Aan de samenwerking kwam vorig jaar een einde.

Het Encore Festival vindt op 19 augustus plaats op het NDSM-Terrein in Amsterdam. Vooralsnog zijn er nog geen artiesten bevestigd.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rage Against The Machine

DE TWINTIG BESTE PUBLIEKSREACTIES OOIT BIJ CONCERTENNaast de dingen die er mis kunnen gaan op het podium of de heftigste...

Klokgebouwnieuws1

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR TRIBUTELAND 2016 IN HET... Op zondag 20 november 2016 zal in het Klokgebouw de eerste editie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.