Recensies: The Mars Volta, Adele, Morcheeba, Bullet for my Valentine, ...

Door Stofje op 21 februari 2008 - 10:28 1 Ons ongeveer- twee- wekelijks- maar- soms- iets- langer- overzicht van de cd-recensies met daarin weer een aantal leuke releases. Er zijn wederom nogal wat nieuwe recensies geplaatst en dit
overzicht dient er dan ook voor om daar een aantal van uit te lichten.

Adele - 19
Waar Amy Whinehouse vooral in het nieuws komt door haar drugsverslaving en hooguit middels de single 'Valerie' herinnerd wordt om haar muzikale kwaliteiten, staan achter haar nogal wat nieuwe zangeressen te trappelen om Amy van de troon te stoten. Adele is een 19jarige jazz/soul-zangeres die aan Amy doet denken.

The Mars Volta - The Bedlam in Goliath
Als experimentele bands doorbreken tot het grote publiek, is de drang om er nog een schepje bovenop te doen flink aanwezig. Zie Radiohead, maar zie ook The Mars Volta. RHCP's John Frusciante speelt vrijwel alle gitaarstukken op The Bedlam in Goliath. 6 maart in 013.

Morcheeba - Dive Deep
'Rome wasn't built in a day' is waarschijnlijk het bekendste nummer van deze triphop/pop-band. Op alweer hun zesde album Dive Deep wat poppier dan triphop. Op 8 maart staat de band in Paradiso.

Bullet for my Valentine - Scream Aim Rire
Bullet for my Valentine is een andere weg ingeslagen. De band deed een stadiontour met Metallica en Trivium en op dit nieuwe album lijken ze verdacht veel op deze twee bands. Wat donkerder, wat meer metal, maar dus wel érg Metallica. Op dit moment bevestigd voor Dauwpop, Rock am Ring, Fields of Rock en Graspop.



Binnenkort recensies van Mary J Blige, Sheryl Crow, Michael Jackson, Iron Maiden, Blaxtar, Keith Caputo, Jack Johnson, Autechre, Ill Niño, Joe Jackson, Hot Chip en Sons and Daughters! Onze volledige recensielijst is hier te vinden, maar we lichten er nog enkele uit:

Xiu Xiu - Women as Lovers
Lastige rock

Nits - Doing the Dishes
34jarige poprock groep, 20e album

Drive by Truckers - Brighter than Creation's Dark
Countryrock

Ringo Starr - Liverpool 8
Ex-Beatle solo

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Slayer - Tom Araya86

SLAYER HEADLINER WALDROCKJawel, voor de mensen die ervan houden hun trommelvliezen op de proef te...

Anouk8

AJOC FESTIVAL: ANOUK, VANVELZEN, RACOON EN MEER! Het AJOC Festival maakt vandaag bekend dat ANOUK als laatste aan de line-up...

REACTIES

Avatar Until My End
ma 25 feb 2008 11:52

Until My End De cd's van The Mars Volta en Bullet For My Valentine zijn allebei echt erg goed te doen.

 0
Avatar MOTFG
ma 25 feb 2008 22:16

MOTFG het nieuwe album van BMFV vind ik in ieder geval wel minder. Het lijkt allemaal teveel op die shit die je overal hoort, en de nummers klinken allemaal niet zo heel veel anders, de rest ken ik niet xD

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.