Servische premier vraagt EXIT Festival niet te annuleren, maar te verplaatsen naar augustus

Exit Festival news_groot
Servische premier vraagt EXIT Festival niet te annuleren, maar te verplaatsen naar...
Door Kellyvermeer op 25 mei 2020 - 13:11 1 Het Servische EXIT Festival had al gecommuniceerd dat het festival dit jaar niet in zijn normale vorm gehouden kan worden. Het was de planning om van 9 t/m 12 juli meer dan 55.000 bezoekers per dag te ontvangen op het Petrovaradin Fort in Novi Sad. Vanwege de corona-pandemie kan dit natuurlijk niet.

Vandaag laat het festival weten dat de Servische premier Ana Branbic het festival gevraagd heeft om Exit 2020 niet te annuleren, maar uit te stellen naar augustus. De Servische regering verwacht namelijk dat dan de pandemie in Europa onder controle zal zijn.

De organisatoren van Exit verklaren dat ze blij zijn met de voorspellingen van de gezondheidsdeskundigen in Servië en dat ze op zoek gaan naar een vorm waarin Exit ook in 2020 plaats kan vinden. De precieze datum en vorm hiervoor moet nog gevonden worden. Het is de verwachting dat de capaciteit van het evenement in ieder geval lager wordt en er alleen bezoekers mogen komen uit 'veilige' landen. Ook is nog onduidelijk welke artiesten in augustus kunnen komen optreden. Voor de afgelaste editie in juli stonden onder andere Fatboy Slim, Sepultura, David Guetta, Roni Size en Metronomy op het programma.

Exit wil in 2021 terugkeren op volle capaciteit en de oprichter van EXIT, Dušan Kovačević, is blij om te horen dat gezondheidssituatie steeds beter word en het 20-jarig bestaan van EXIT alsnog gevierd kan worden op een zinvolle en veilige manier.

EXIT is een zomermuziekfestival dat in 2000 werd opgericht en elk jaar in juli wordt gehouden. Het festival vind elk jaar plaatst in het kolossale 18e-eeuwse Petrovaradin-fort in Novi Sad. In totaal heeft het festival bijna 200 miljoen bezoekers gehad sinds de oprichting 20 jaar geleden.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



A Day At The Park

FESTIVAL A DAY AT THE PARK KOMT MET CORONA-PROOF...Het Festival A Day At The Park kan, net als alle andere festivals deze...

Eindhoven Metal Meeting 2020 news

LINE-UP EINDHOVEN METAL MEETING COMPLEET MET O.A.... Het Eindhovense indoorfestival Eindhoven Metal Meeting heeft voor de komende...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.