RECENSIE: 3 Inches Of Blood - Fire Up the Blades

3 Inches of Blood - Fire Up
2007-06-24 Als ik heel eerlijk ben, toen ik voor het eerst naar ‘Deadly Sinners’ luisterde van de band 3 Inches Of Blood dacht ik ook dat dit een parodie was. De stem van zanger Cam Pipes was gewoon te overdreven hoog en met zinnen als “enemies of metal, your death is our reward” klinkt het meer als een grote grap. Na een paar keer het betreffende album Advance And Vanquish geluisterd te hebben werd duidelijk dat deze metalband best goed in elkaar zat en hadden ze er een fan bij.

Drie jaar later is er op deze kraker een vervolg: Fire Up The Blades. Dit derde album van de Canadese band is geproduceerd door, jawel, Joey Jordison (Slipknot, Muderdolls, Minytry en tegenwoordig ook Korn). Daarnaast is dit album vernieuwend omdat het een compleet nieuwe band is - naast de twee zangers. Deze nieuwe jongens krijgen hun moment tijdens het eerste nummer, ‘Through the Horned Gate’, welke volledig instrumentaal is – net als het laatste nummer overigens.

Hierna is het weer het hoge geschreeuw van Pipes en de lage grunts van Hooper die de nummers invullen. Met twee soorten zang zou je veel leuks kunnen doen, wat helaas niet gebeurd op deze cd. Ook de stemmen zelf blijven helaas te eentonig, wie verrast wil worden heeft pech. De elf nummers hebben allen hetzelfde recept.
Zelfs tijdens ‘Fire Up The Blades´ heb ik zeker een aantal keer hard moeten lachen om Pipes, maar het is ook onmogelijk dit niet te doen. Het gewoon zo heerlijk fout dat het goed is!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:3 Inches Of Blood Label:Roadrunner Records
Linkin Park - Minutes to Midnight

Linkin Park - Minutes to Midnight Linkin Park is zonder twijfel op dit moment een van de grootste moderne...

Wilco - Sky Blue Sky

Wilco - Sky Blue Sky Bizar eigenlijk. In 2001 zat Wilco bijna aan de grond en durfde hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT