RECENSIE: Wolf People - Steeple

Wolf People – Steeple
2010-12-08 Soms klinkt het als pure folk, om vervolgens als een Beatles coverbandje te klinken. Het ene moment lijkt er geen tempo in de muziek te zitten, om het volgende moment te ontploffen in een euforie van geluid. Aan de progrockmuziek van Wolf People valt geen touw vast te knopen en juist daarmee leveren ze een heerlijke plaat af.

Bij de eerste openingstonen van `Silbury sands´ klinkt het alsof er een nieuwe Pink Floyd compositie is ontdekt. Maar al snel worden de dreigende tonen afgewisseld met naar Beatles neigende zangpartijen en schurende gitaren. Zo valt er op elk nummer wel enkele belangrijke invloeden aan te geven. Op `Tiny Circle´ horen we door een rockende dwarsfluit zelfs onze Nederlandse Focus nog even voorbijkomen.

Als er toch een hoofdlijn aangewezen moet worden op Steeple dan bevat de plaat een perfecte mengeling tussen folk, blues en rock. De meeste nummers grijpen terug op ellenlange bluesrock nummers. Steeple bereikt haar hoogtepunt op het over twee nummers uitgesmeerde epos ´Bank of Sweet Dundee´. Het verhalende nummer weet van geen ophouden en lijkt zelf nu nog te kort te duren.

Origineel is de muziek nergens, maar door de perfecte mengelmoes van alle bekende 80s ingrediënten zou Steeple zomaar een hele lange reclame kunnen zijn voor een nieuwe Best of The 80s plaat. Telkens als je denkt een etiket van een bekende groep op een nummer te kunnen plakken word je wel weer verrast door een jankende gitaar, originele zangpartij of nieuw drumritme. Als de Nederpopshow nog op zoek is naar een band die voor volgende seizoen de Mash-Up moet gaan spelen dan is die bij deze gevonden; Wolf People!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Wolf People Label:Jagjaguwar
Groove Armada – White Light

Groove Armada - White LightBegin dit jaar verscheen het album Black Light van Groove Armada . Groove...

Kiss The Anus Of A Black Cat – Hewers Of Wood And Drawers Of Water

Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers of Wood and Drawers of Water Hewers Of Wood And Drawers Of Water is het vierde album van Stef Heeren’s...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT