RECENSIE: John Mayer - The Complete 2012 Performances Collection

Cover John Mayer - The Complete 2012 Performances Collection
2012-09-04 Het is niet te geloven. Het complete overzicht van John Mayer live in 2012, nu al te bemachtigen! Een beetje vreemd natuurlijk en dan ook ironisch bedoeld. John werd dit voorjaar opnieuw getroffen door een aandoening aan zijn stembanden. De Amerikaanse tour voor zijn laatste album Born And Raised werd geannuleerd en de kans dat hij dit jaar nog live zou optreden is klein genoeg om een compleet live overzicht voor dit jaar uit te brengen. Dat zijn toch al gauw vijf liedjes, die akoestisch worden vertolkt in de studio.

Tot nu toe maakte John Mayer akoestisch vooral indruk op de in 2007 verschenen live dubbelaar Where The Light Is. Uitmuntend op gitaar en goed bij stem. Die stem is op The Complete 2012 Performance Collection aangetast en daarom wat rauwer. Bovendien zijn de opnames gemaakt in een intieme setting en niet voor een groot publiek.

‘Something Like Olivia’ heeft absoluut meerwaarde in deze versie. De tracks op het album zijn meer country dan ooit, maar hier krijgt het nummer een lekkere blues bewerking. Ook ‘Queen Of California’ is raak. Ten opzichte van de originele versie, die uitbundig en zonnig klinkt, krijgt het lied een veel donkerder tintje mee. Waarschijnlijk als gevolg van zijn stemproblemen zingt John lager en verandert hij daarvoor ook de melodielijn.

Minder interessant zijn de versies van ‘Speak For Me’, ‘ Shadow Days’ en ‘Go Easy On Me’, dat de selectie voor het album eerder al niet overleefde. Ze voegen geen van allen echt iets toe. Hoe dan ook, ondanks zijn niet al te beste reputatie, ingewikkelde liefdesleven en afgelaste optredens, is John Mayer een van de besten in zijn klasse. Deze vijf songs zijn een schrale troost voor de fans, maar tonen wel zijn toewijding. What doesn’t kill you makes you stronger. Hij gaat de schade geheid nog inhalen.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:John Mayer Label:Sony Music Entertainment
Cover Black Light Burns - The Moment You Realize You`re Going To Fall

Black Light Burns - The Moment You Realize You`re Going To FallDe terugkeer van Limp Bizkit in 2009 zorgde ervoor dat Wes Borland, gitarist...

Cover Phantom Limb - The Pines

Phantom Limb - The Pines Phantom Limb is een band uit Bristol die iets doet dat weinig gedaan wordt;...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT