RECENSIE: Eisenhower - Enough

Cover Eisenhower - Enough
2012-12-22 De vier heren van Eisenhower zijn in vier jaar tijd behoorlijk ver gekomen. Maar toen ze dit jaar succesvol waren in zowel de Pop Talent Awards en bij Eric Cortons Demodock voor zijn website Cortonville, kreeg de ontwikkeling van de Groningse band echt vaart. Het logische gevolg is het debuutalbum Enough.

“Let’s put the Rock back into Roll!”, is het credo van de mannen. En hoe afgezaagd dat ook mag klinken, ze doen een bewonderenswaardige poging. Met ‘Years Of Tears’ als opener laat de band er geen gras over groeien. Met stevige gitaren knalt het nummer er vol op. Tussendoor zorgt de meerstemmige achtergrondzang voor een classicrock gevoel. Dat de vocalen in de brug niet glaszuiver zijn, wordt ruimschoots gecompenseerd door het enthousiasme waarmee wordt gespeeld.

En dat is een nimmer aflatend enthousiasme. De band staat het hele album lang in de hoogste versnelling. En op volle snelheid worden links en rechts knipogen gemaakt naar de grote invloeden: Black Sabbath, Led Zeppelin (vooral in ‘Hopes Up High’) en Deep Purple. Hoe lekker het hoge tempo ook is, de hoge versnelling verbloemt ook het gebrek aan diepgang in de nummers.

”I don’t write my lyrics to teach, preach or educate. If it rhymes, it is good enough for me,” zingt vocalist Ardan van de Graaf in ‘Blast Off’. Dat wil niet zeggen dat de teksten onzinnig zijn, maar verwacht geen diepzinnige wijsheden. Dat is op het debuut nog niet erg, maar wel iets waar progressie te boeken valt op toekomstig werk.

Maar wat doet het er toe dat een rockalbum niet bijster verheffend of origineel is. Enthousiasme en passie kunnen veel goedmaken. En dit is gewoon een lekkere hardrockplaat: energiek, stevig en strak. Geen poeha. Enough is een veelbelovend debuut van een band waar we nog veel gaan horen.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:Eisenhower Label:Eigen Beheer
Cover Handsome Poets - Sky On Fire

Handsome Poets - Sky On FireDe Nederlandse band Handsome Poets timmert inmiddels flink aan de weg. De...

Cover Ryan Leslie - Les Is More

Ryan Leslie - Les Is More Les Is More is het derde full length album van Ryan Leslie , een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT