RECENSIE: Necrowretch - Putrid Death Sorcery

Cover Necrowretch - Putrid Death Sorcery
2013-02-21 Metalheads die inmiddels de veertig gepasseerd zijn, herinneren zich ongetwijfeld nog de periode dat de eerste deathmetal bands het levenslicht zagen en hoe een paar jaar later de Noorse blackmetal stroming voor veel opschudding zorgde. Het pure geluid uit de begindagen is allang verruild voor ultrabrute en perfect geproduceerde producten die in veel gevallen helaas een stukje ziel missen. Het Franse Necrowretch ziet dit met lede ogen aan en probeert weer terug te grijpen op de oude tijden.

Die oude dagen zullen wel nooit weerom komen, maar Necrowretch doet op haar debuutplaat Putrid Death Sorcery een dappere poging. Het intens smerige, zwartgallige en licht ondergeproduceerde geluid van de band doet ons verlangen naar de jaren dat bands als Possessed en Death het nog voor het zeggen hadden. De deathmetal van Necrowretch doet soms wel wat denken aan die bands, maar ook aan de eerste jaren van Sepultura, al klinkt het allemaal nog een stukje vuiger. De smerige rochelstem van zanger Vlad geeft de sombere deathmetal riffs een blackmetal tintje mee, zodat aanhangers van beide muziekstijlen hier wel wat mee kunnen.

De songs zijn overwegend snel en klinken door de wat wollige productie met veel echo een beetje als een brij, maar dat is dan ook de charme van de muziek zodat we dat gevoel van die eerste dagen helemaal terug krijgen. Tussen de lekkere snelheidsduivels als ‘Goat-Headed’ en ‘Ripping Souls Of Sinners’ is het wat langzamere en afwisselende ‘Impious Plague In Catacombs’ een verademing. De uit de bocht vliegende gitaarsolo’s zoals we die in ‘The Anthropomancer’ horen zijn ook een onmiskenbaar onderdeel van dit subgenre, evenals de wat voorspelbare riffs.

Verwacht niet dat je uit je sokken geblazen wordt door dit album, maar de liefde voor de eerste voorzichtige schreden van het deathmetal genre druipt van de plaat af. Het ruime half uurtje dat deze plaat duurt is precies genoeg zonder verveeld te raken. Dit moet je gewoon een keer ondergaan.
Recensent:Jan Didden Artiest:Necrowretch Label:Century Media
Cover Alpha Tiger - Beneath The Surface

Alpha Tiger - Beneath The SurfaceHoeveel powermetal bands komen er uit Duitsland? Het is iets dat je je...

Cover Ceremonial Oath - The Book Of Truth

Ceremonial Oath - The Book Of Truth De Zweedse deathmetal band Ceremonial Oath heeft maar kort bestaan. De in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT