RECENSIE: Glasses & Mustaches - To Smithereens!

Cover Glasses & Mustaches - To Smithereens!
2013-02-27 Zoals elk beginnende band betaamd is het doel om, mocht de branche het toelaten, eens door te breken en concertzaal na concertzaal af te struinen met één en dezelfde setlist. Adrian Delange (zang, gitaar), Roan Meijer (gitaar), Vincent Boer (bass) en Pascal Schouten (drum, achtergrondzang), beter bekend als Glasses & Mustaches, wensen niets liever. Echter, deze droombaan komt niet zomaar aanwaaien. Daar moet hard aan getrokken worden. Dit kwartet is in ieder geval op de goede weg.

Zo zal 28 februari hun EP To Smithereens! in Zwolle gepresenteerd worden. Het lijkt te beginnen met ietwat ironie. De EP opent namelijk met Mila Kunis als Meg Griffin van de animatieserie Family Guy, waarin de mustache eer aan gedaan wordt. ‘A Million Reasons’, zoals dit eerste nummer beter bekend staat, brengt onmiddellijk Green Day taferelen met zich mee. Schelle gitaren, uptempo gezongen en lekkere riffjes houden deze vergelijking eervol boven water.

Ook in de vervolgnummers blijft de Amerikaanse energie duidelijk aanwezig. De sound is aanwezig, het portie ADHD eveneens. Maar dat kenmerkt deze jongens. Het is energiek en enthousiast, maar het maakt deze EP des te levendiger. Met deze 14:30 minuut aan Redbull-racende-rock is door kachelen op de weg of spinnen in de sportschool geen uitdaging meer te noemen.

To Smithereens! is een energieke maar des te fijnere vervolgplaat om aan je muziekcollectie toe te voegen. Het zweet spat er vanaf, luistert lekker weg en voelt, ondanks hier en daar wat bekende invloeden, steeds wel als Glasses & Mustaches’ eigen geluid. Wie 28 februari nog een gaatje in z’n agenda heeft, raad ik zeker aan een bezoekje te brengen aan deze EP-presentatie. Dan kun je er gelijk achter komen waar de mysterieuze afkorting van het laatste nummer van afstamt. Want die is de moeite waard!
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:Glasses & Mustaches Label:Eigen Beheer
Cover Eels - Wonderful, Glorious

Eels - Wonderful, GloriousTweeënhalfjaar jaar na de laatste release van het drieluik dat bestond uit...

Cover Darkthrone - The Underground Resistance

Darkthrone - The Underground Resistance Het Noorse Darkthrone is niet meer weg te denken uit de metalscene. Al eind...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT