RECENSIE: King of the World - Can`t Go Home

Cover King of the World - Can`t Go Home
2013-05-10 Met King Of The World is Nederland een heuse supergroep rijker. Voor dit blues project sloeg gitarist Erwin Java de handen ineen met drummer Fokke De Jong, bassist Ruud Weber en toetsenist Govert Van Der Kolm. De eerstgenoemde was jarenlang de hoofdgitarist bij Cuby & The Blizzards, Fokko is de vaste drummer van Normaal en laatstgenoemden speelden afwisselend met Snowy White en Dede Priest.

Dat dit gezelschap live zeer degelijk muzikaal werk levert is logisch. Een plaat in elkaar draaien is echter een grotere uitdaging. Met hun debuutalbum Can’t Go Home leveren de heren een zeer degelijk resultaat af. Reizend langs de vele substromingen binnen het blues genre laten ze horen zeer goede muzikanten te zijn.

Dat voert van het jazzy geluid op ‘Mr. Big Shot’, dat na een slome opening transformeert in een heerlijk zwoele boogie, tot het swingende ‘She’s A Burglar’. Op ‘She’s A Burglar’ wordt de Chicago blues opgezocht inclusief een opzwepende Hammond orgel. Het meest besproken nummer is de afsluiting ‘Can’t Go Home’. Het nummer is een heerlijk langzame bluesballade. Het lied werd geschreven door Erwin Java en vormt een ode aan de overleden Harry Muskee. De liefde is duidelijk aanwezig en voor het eerst op deze cd is de emotie voelbaar.

Dat maakt dat de rest van Can’t Go Home niet het niveau heeft van de platen van de grote voorbeelden van King Of The World. Hoewel de muziek goed in elkaar steekt en het duidelijk met passie gemaakt is, missen de nummers het emotionele gevoel dat sterke blues nodig heeft. Daarnaast maakt de grote variatie binnen stijlen ook dat Can’t Go Home nergens als een geheel aan voelt. De plaat maakt in ieder geval wel meer dan nieuwsgierig naar de optredens van deze kleine supergroep.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:King of the World Label:Broere Promotion
Cover King King - Standing In The Shadows

King King - Standing In The ShadowsIn kilts gehulde mannen op het podium doen snel denken aan folkpunk, maar de...

Cover Spleen United - School of Euphoria

Spleen United - School Of Euphoria Soms zijn er van die matige albums waar je bij vlagen hoort dat het talent er...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT