RECENSIE: Caro Emerald - In Concert

Caro
2014-01-08 Het verhaal van de Nederlandse Caroline van der Leeuw, beter bekend als Caro Emerald is een sprookje wat bijna onmogelijk lijkt. Van demozangeres tot superster van internationale allure. Ook in het Engeland is Caro een begrip en dat wil ze laten zien met een registratie van haar optreden in het “BBC Radio Theatre” in Londen voor de BBC reeks: In Concert

Het concert is ontzettend goed; spannende setlist, sterke live band en een ijzersterke Caro Emerald. Alle grote hits van debuut Deleted Scenes From The Cutting Room Floor komen voorbij, maar ook van haar meest recente album The Shocking Miss Emerald komen voorbij. Een bloemlezing: ‘That Man’, ‘Tangled Up’, ‘A Night Like This’ en ‘Back It Up’. Het doet je er weer even aan herinneren hoe ontzettend veel hits de Nederlandse eigenlijk heeft en dat ze daarom met recht zoveel succes heeft. Alles gebracht met pure klasse en schijnbare eenvoud.

Waar op de live act van Emerald en consorten niets aan te merken valt, daar is de registratie van de BBC erg zuinig en bij tijd en wijlen saai.

Gelukkig biedt de dvd meer dan alleen een droge registratie, maar ook bonus materiaal waarin we een interview met de zangeres vinden en repetitie uitvoeringen van ‘Tangled Up’ en ‘That Man’. Dit is een mooie aanvulling op het geheel. Ook het hoesje en het daarbij behorende boekje maken het geheel erg aantrekkelijk.

Voor de fan is het een zeker must have. Caro Emerald is op haar best en bewijst dat ze een uitstekend zangeres is. Als je nog twijfelt wat je van haar vindt ben je na het zien van deze dvd helemaal om. Caro is niet voor niets één van de betere artiesten van dit moment. Jammer van de registratie op zich, maar daar moet je even doorheen kijken.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Caro Emerald Label:Pias
Cover Sheppard - Sheppard

Sheppard - SheppardDit jaar brak de Australische band Sheppard keihard door in eigen land. Ze...

Cover Joe Cocker - Fire It Up Live

Joe Cocker - Fire It Up Live Joe Cocker heeft een groot gedeelte van zijn carrière te danken aan het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT