RECENSIE: Icona Pop - This Is... Icona Pop

Icona
2013-12-22 ”I crashed my car into a bridge, I watched and let it burn” Nee, dit oogt niet meteen als een zin uit de tekst van een van de zoetste synthpop songs van afgelopen jaar. En toch komt dit uit de superhit ‘I Love It’ van Icona Pop

Het Zweedse popduo bestaat sinds 2009 en in 2012 kwam het titelloze debuut uit. Opvallend is dat op de opvolger, This Is… , een drietal liedjes te vinden zijn die al op de eerste plaat stonden. De drie liedjes, waaronder ‘I Love It’ zijn onveranderd meegenomen naar 2013.

Tekstueel gezien bieden de dames niet heel veel diepgang, en dat verwacht je ook niet persé bij deze tak van popmuziek, maar de samenzang van Caroline Hjelt en Aino Jawo geeft het toch een gelaagdheid die de muziek niet oppervlakkig doet klinken.

Veel van de songs komen van de hand van collega artiesten en producer. ‘I Love It’ is bijvoorbeeld van de hand van Charlie XCX, die Nederland vooral kent als supportact bij Coldplay in 2012. Toch laten de Zweedse dames zien dat ze het zelf kunnen. ‘Light Me Up’ en ‘Then We Kiss’ zijn hier twee goede voorbeelden van.

Waar ondergetekende voor vreesde was dat alles opgehangen zou worden aan de wereldhit, maar door tal van productie lagen en daarbij de topproducers klinken alle nummers lekker fris en moeten alle elf songs naar eigen waarde beluisterd worden.

De twee hoogtepunten op This Is… zijn toch wel ‘Hold On’ en ‘Just Another Night’. Hiermee bewijst Icona Pop niet een eendagsvlieg te zijn met één hit, maar dat ze over een aantal jaar nog steeds terug te vinden zullen zijn op de hitlijsten over de hele wereld.

Met ‘This Is…’ heeft Icona Pop een prima vervolg afgeleverd op het titelloze debuut, en hebben ze de hoge verwachtingen na ‘I Love It’ prima ingelost. Het is misschien echte meisjespop, maar zelfs de mannen met een te hoog testosterongehalte kunnen niet anders dan me neuriën met dit Zweedse Duo.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Icona Pop Label:Warner Music Benelux
Cover Ricky Skaggs And Bruce Hornsby - Live: Cluck Ol`Hen

Ricky Skaggs And Bruce Hornsby - Live: Cluck Ol`HenWaarschijnlijk kent iedereen ‘The Way It Is’, de grote hit van Bruce Hornsby...

Cover Venice - What Summer Brings

Venice - What Summer Brings Kipp, Mark, Michael en Pat hebben alle vier iets gemeen: hun achternaam is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT