RECENSIE: Necrowretch - Bestial Rites 2009-2012

Bestial
2014-01-02 Begin dit jaar werden we getrakteerd op de debuutplaat van Necrowretch dat ons een schijfje vol liefde voor oldschool deathmetal voorschotelde. Deathmetal is nog steeds immens populair, maar de soms te perfecte producties schieten wel eens haar doel voorbij. Necrowretch vindt namelijk dat deathmetal smerig en ontoegankelijk moet klinken en slaagde daar op Putrid Death Sorcery goed in.

De fans van de band krijgen een leuk eindejaarspresentje in de vorm van Bestial Rites 2009-2012 dat alle demo’s en EP’s van de band op één schijfje samenbrengt. Wanneer je de debuutplaat kent, weet je wat je kunt verwachten: intens smerige deathmetal met een stevige tik van zowel thrash- als blackmetal. Van alle songs die we te horen krijgen, is er later eentje op de debuutplaat terecht gekomen, namelijk ‘Repugnizer’, dat op dit schijfje klinkt alsof er een vastlopende stofzuiger in je oren staat te gieren. Dat stofzuigergeluid horen we trouwens vooral in de laatste zeven tracks van het zeventien nummers tellende schijfje. Het gaat hier namelijk om de allereerste demo van Necrowretch uit 2009. Ondergeproduceerd geluid is soms best leuk, maar deze wollige brij zonder enige sturing klinkt echt niet. Maar het was nu eenmaal het prille begin, en het is goed om te horen dat de band in vier jaar tijd flinke sprongen heeft gemaakt.

De andere tien tracks op de eerste helft van de plaat zijn gelukkig meer dan de moeite waard. De overwegende snelle nummers met welluidende titels als ‘Putrefactive Infestation’, ‘Sepulchral Pleading’, en ‘Rancid Spree’ klinken best lekker en doen wat denken aan een kruising tussen het oude werk van Sepultura en Immortal.

Necrowretch heeft zich ook gewaagd aan covers van Death (‘Zombie Ritual’), Merciless (‘Pure Hate’) en Nihilist (‘Supposed To Rot’). Alle drie de pogingen zijn zeker geslaagd te noemen. Uiteindelijk blijft er een half geslaagd schijfje over dat vooral bedoeld is om de (nog korte) catalogus van deze veelbelovende deathmetal band compleet te maken.
Recensent:Jan Didden Artiest:Necrowretch Label:Century Media
Cover Spiritual Beggars - Spirital Beggars

Spiritual Beggars - Spiritual BeggarsMichael Amott had in 1993 al zijn sporen verdiend als gitarist van Carcass...

Cover Mike Meijer - Einzelgänger

Mike Meijer - Einzelgänger ”Lang, heel lang geleden bestond er nog geen mobiele telefoon. Ook van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT