RECENSIE: Rosanne Cash - The River & The Thread

Cash
2014-01-07 The River & The Thread is het eerste album dat Rosanne Cash uitbrengt bij het gerenommeerde Blue Note label. Op het jazz label moet de zangeres plots concurreren met artiesten als John Coltraine, Amos Lee en Al Green. Op het eerste gezicht een aardige stap uit de comfort zone van de country zangeres. Met de nodige blues en soul invloeden is The River & The Thread echter een prachtig album geworden. Een plaat waarbij Rosanne misschien wel meer dan ooit bewijst de muzikaliteit van haar vader in de genen te hebben zitten. Ook meer en meer kiest Rosanne Cash nu een eigen weg in de vertolking van de country muziek.

Rosanne Cash vertrouwt op haar begaafdheid in het schrijven van nummers. De typische singer-songwriterstructuur in de stijl van de grote country legendes wordt perfect aangevuld met een bluesy begeleiding. ‘Tell Heaven’ wordt ondersteund door een gospelachtige benadering en heerlijke slide gitaar. Hetzelfde geldt voor ’50.00 Watts’. Hier wordt het nummer mooi gemaakt met een heerlijk jankend orgel. Dit, in combinatie met een tweede zanger die tegen Rosanne in zingt, maakt dat het nummer zich snel in je hoofd nestelt.

Bovenal blijft Rosanne Cash een country zangeres. Met haar verhalende nummer sluit ze naadloos aan in de traditie van Kris Kristofferson. Voor The River & The Thread heeft de productie van haar muziek echter net dat beetje extra meegekregen. Dankzij muzikale bijdrages van bluesartiesten als Derek Trucks en Tony Joe White weet Rosanne Cash haar kwaliteiten tot een optimum op te krikken. Dat maakt The River & The Thread tot een hoogtepunt uit haar oeuvre. Het is een plaat die de komende winter nog vele malen gedraaid zal worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Rosanne Cash Label:Blue Note
Cover Tim Knol - Soldier On

Tim Knol - Soldier OnHij nam een korte sabbatical, wisselde van band en nam daarmee ook afscheid...

Cover Herrek - A M

Herrek - A M Slowcore van Nederlandse bodem; Herrek viel op met het vorig jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT