RECENSIE: Avey Tare`s Slasher Flicks - Enter The Slasher House

Avey
2014-07-14 Aan Animal Collective gerelateerde projecten volgen elkaar in rap tempo op. Volgens David Portner, beter bekend als Avey Tare, is het voor de bandleden een manier om even uit hun comfort zone te stappen. Avey Tare doet dat deze keer met voormalig Dirty Projectors-lid Angel Deradoorian en oud-drummer Jeremy Hyman van Ponytail. Dat het trio Avey Tare’s Slasher Flicks is gedoopt, geeft al aan wie het meeste in de melk te brokkelen heeft. Enter The Slasher House staat, ietwat tegenstrijdig ten opzichte van deze titel, vol levendige indiepop.

Toch is Enter The Slasher House geen kopie van Animal Collective. De ideeën zijn talrijk, maar hebben een meer directe verpakking meegekregen. Met name de basgitaar speelt een grote rol in meerdere nummers. ‘Your Card’ begint nog voorzichtig, maar al snel beginnen de heren met hun meeslepende gefreak. De basmelodie houdt het geheel, ondanks de onalledaagse wendingen en geluiden, behapbaar. In ‘Duplex Trip’ is de basgitaar ook leidend, maar voor de rest mist het nummer een extra laag. Een triplex trip ligt meer in de lijn der verwachting bij Avey Tare. Zijn zang is niet pakkend genoeg om het nummer te redden.

Het trio staat niet voortdurend in de hoogste versnelling. In ‘The Outlaw’ gaan Avey Tare’s Slasher Flicks behoedzamer te werk, wat goed uitpakt. De naar spacerock neigende geluiden maken het geheel sfeerrijk. Hetzelfde geldt voor de vrouwenstem. Behoedzaam te werk gaan betekent in het geval van deze band niet dat er niets gebeurt. Het voornamelijk muzikale middengedeelte bulkt van de creativiteit.

‘That It Won’t Grow’ is met name door de overdreven zang en bombast teveel van het goede. Het trio holt zichzelf hier en daar voorbij. Dat is niet het geval bij ‘Blind Babe’, één van de parels van het album. Een opzwepende kraker gaat gepaard met een prettige dosis humor: “Blind babe, you can never look me in the eye”, zingt Avey Tare. Zijn nieuwe project is een prettig tussendoortje. Het uitkijken naar een nieuwe Animal Collective kan weer beginnen.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Avey Tare`s Slasher Flicks Label:Domino Records
Dirt River

Dirt River Radio - RockNRoll Is My GirlfriendIn thuisland Australië schijnt het al behoorlijk los te gaan met de heren van...

BW

Bob Wayne - Back To The Camper Sommige muzieksoorten zijn zo conservatief als het maar zijn kan en in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT