RECENSIE: Feedback Revival - Feedback Revival

Feedback Revival
2014-08-25 Opgroeien in een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten moet, als we de muziek die daar vandaan komt moeten geloven, zowel een fijne als frustrerende ervaring zijn. Veel bezongen in liedjes gaan ze over het kalme ritme in dat deel van de VS of over de verveling die zich ventileert in alcohol en een verfrissende matpartij op zijn tijd. Ook de nummers op de jongste titelloze plaat van Feedback Revival verhalen over deze frustraties. De Southern rock die zij op dit gelijknamige laten horen, klinkt vertrouwd en bekend in de oren, maar is daardoor ook niet helemaal verrassend te noemen.

De band gooit er hier en daar nog wel een snufje Kings Of Leon tegenaan, wat goed te horen is op ‘Carry On’, of schurkt hier en daar tegen de rauwe blues rock van Jack White aan, zoals in ‘Soul Feet’. Muzikaal is het allemaal dik in orde en de mannen hebben er overduidelijk zin in, getuige de manier waarop ze van leer trekken in openingsnummer ‘Cadillac In Black’. Er is uiteraard genoeg gitaarwerk om van te genieten, bijvoorbeeld in het hard rockende ‘Tenessee Rose’ en het swingende ‘Delta’ waarin driftig gesoleerd wordt.

Het zijn niet altijd erg opvallende liedjes, waarbij je opveert van enthousiasme, zoals in het middenstuk van het al genoemde ‘Carry On’ en het van sentiment doorspekte ‘Beautiful Life’. Ondanks de fijne strot van zanger Dan Fenton zijn het vooral deze bluesy nummers die de minste indruk maken. Juist als de band tempo draait en gaat vlammen, klinken ze lekker fel en is het moeilijk stil zitten. Tekstueel blijft het wat aan de oppervlakte en ontkom je niet aan clichés uit het genre met termen als “jezebel” en “a little bit of voodoo”, wat niet heel origineel is.

Het is duidelijk dat Feedback Revival een prima band is, die hun vak goed verstaan en dit met veel passie uitvoeren. Dit album is een degelijk werk geworden, dat verder niet echt opvallend is of zich muzikaal weet te onderscheiden. Maar de band compenseer dat ruimschoots met inzet, passie en de overtuigende wijze waarop de nummers zijn ingespeeld, waardoor de plaat onder de streep een ruime voldoende scoort.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Feedback Revival Label:Teenage Head Music
Cover Arch Enemy - War Eternal

Arch Enemy - War EternalDat wat Arch Enemy voorheen altijd zo bijzonder maakte was de frontvrouw....

Cover Starroy - Mixing The Pain

Starroy - Mixing The Pain Labels, bedrijven en uitgevers denken vaak maar aan één ding en dat is geld...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT