RECENSIE: The Script - No Sound Without Silence

Script
2014-11-27 Wat The Script doet is knap. Iedereen heeft ze, guilty pleasure`s, een liedje dat je een beetje ‘fout’ vind of het luisteren ernaar wordt afgekeurd door je sociale omgeving. Vaak zijn het liedjes uit een vervlogen tijd die toen helemaal prima waren, maar nu echt niet meer kunnen. De Ierse band krijgt het voor elkaar om direct met dit soort liedjes te komen. Tegen je vrienden zeg je heel stoer dat het muziek voor meisjes is, maar iedereen kent de liedjes en kan ze meezingen. Ja, dat is heel knap.

Op de nieuwe plaat No Sound Without Silence gaat The Script rustig verder waar het gebleven was. Het schrijven van perfecte popliedjes. Het is alweer het vierde album en ook het vierde album met dezelfde formule, maar toch geven ze de muziek een ander tintje. De band voegt, zoals ze dat zelf zeggen, meer dan ooit hun roots toe aan de muziek. En dat kun je ook horen. Op songs als ‘Paint The Town Green’ en ‘It’s Not Right For You’ hoor je duidelijk de traditionele Ierse elementen terug. Een nuttige toevoeging die ook dit vierde album weer aangenaam houdt om te beluisteren.

Dan die superhit die de band voor de verandering maar weer eens scoorde, ‘Superheroes’ is gewoon een heerlijk radioliedje, punt.

Verrassend is het liedje dat richting het einde langskomt. Op ‘Without Those Songs’ vragen de jongens zich af hoe het leven van bekende muzikanten eruit zou hebben gezien als ze dat ene liedje niet hadden gemaakt. Was John Lennon nog onder ons of hadden we het over Nirvana als de plaats en niet over die legendarische band uit de jaren ’90. Een beetje cheesy gebracht, maar op zich een interessante vraag met leuke en goede vergelijkingen.

Dat de band met gemak twee keer de Ziggodome heeft uitverkocht is helemaal niet verrassend. De band is mateloos populair en het nieuwe album is prima. Op naar nummer vijf!
Recensent:Dennis Jansen Artiest:The Script Label:Columbia
Cover Rachel Sermanni - Live In Dawson City

Rachel Sermanni - Live in Dawson CityVan de meeste artiesten verschijnt pas een live album nadat ze een aantal...

Cover Your Favorite Enemies - Between Illness And Migration

Your Favorite Enemies - Between Illness And Migration Your Favorite Enemies zal nog niet bij veel Nederlanders bekend zijn, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT