RECENSIE: Orange Skyline - Orange Skyline

Oskyline
2014-12-03 Orange Skyline is een Groningse indierockband. In 2012 namen de vier bandleden hun eerste EP Thank You, We'll Take It From Here op. Met de singles op deze plaat verwierven zij al flinke populariteit, onder andere in de Nederlandse indie-lijsten en bij 3voor12. Dit leverde ook een mooi aantal optredens op, die lovend werden ontvangen. Met een POPgroningen Talent Award op zak werd er in 2013 meer gespeeld en kon een opvolger niet uitblijven. Inmiddels is een titelloze EP het tweede wapenfeit van Orange Skyline.

Hoewel het plaatje slechts tien minuten duurt, laat de band een goed beeld achter van de muziek die zij maken. Stevige rock & roll met invloeden uit de jaren zestig knalt uit de speakers. De sound doet denken aan bands als Arctic Monkeys en Oasis. De single ‘Rapture’ is erg catchy en heeft een prima opbouw; het nummer zit goed in elkaar. ‘Circling Eyes’ speelt met galm en is een lekkere mid-tempo track. Door deze afwisseling weet de band de aandacht vast te houden. ‘Save the best for last’, zullen de jongens hebben gedacht, want de laatste track ‘Get It On’ is ook de beste van de drie. Een stevige track met een vuig randje, zoals we dat van het laatste album van Arctic Monkeys kennen.

Orange Skyline heeft nog een lange weg te gaan, voordat zij zich kunnen meten aan hun voorbeelden. Desalniettemin leveren ze een plaatje met leuke songs. Met de sterke optredens die ze neer kunnen zetten, zullen ze zich zeker in de kijker spelen bij een muziekliefhebbend publiek. We zijn benieuwd wat deze band in de toekomst zal brengen.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:Orange Skyline Label:Eigen Beheer
landmark

Landmark 105 - This Time4 Oktober 1970 is voor velen nog altijd een datum waarop de muziekwereld in...

Gele Koffer

Yellow Suitcase - Maze Of Mind Yellow Suitcase moest een funkband worden. Dat was het plan van oprichters...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT