RECENSIE: Le Peuple de l'Herbe - Next Level

Peuple
2014-12-31 Le Peuple De L'Herbe is een Franse band die zijn invloeden haalt uit de dub, hiphop, funk, breakbeat, electro, rock, jungle en jazz. Dat is nogal een opsomming. Toch weten ze op hun zevende studioalbum weer een nieuw aspect toe te voegen waarmee ze de oude luisteraars weten te verrassen. Voor het eerst klinkt er een gitaar door in de muziek van de voorheen meer dance georiënteerde band. Het nieuwe album is dan ook even wennen voor degene die de cd opzette met een verwachtingspatroon.

Er wordt gestart met stevige gitaarmuziek op “Won’t Make No Difference”. Daar waar voorheen de bas de dragende kracht was van de muziek van Le Peuple is deze rol nu weggelegd voor de gitaar. Dit heeft tot gevolg dat de voorheen unieke sound van de band een wat meer standaard geluid krijgt en vergelijkingen met Rage Against The Machine en Beasty Boys voor de hand liggen. Op zich hoeft dat geen probleem te vormen. Het grote minpunt van dit album is alleen dat het klinkt alsof het is afgeraffeld en er nergens genoeg aandacht aan is besteed. Ondanks de harde muziek klinkt het geheel vlak en ontbreekt de diepgang. Bijkomend nadeel is dat er geen uitschieters en instant klassiekers te vinden zijn op dit album.

Wat Next Level mist zijn de rollende en diepe drums die voorheen het geluid van de Franse groep bepaalden. De veelheid aan stijlen zou moeten maken dat het een album is wat een breed spectrum aan luisteraars kan bekoren. Nummers als ‘Le Boom’ halen echter heel de kracht uit het album door teveel de kant van de popmuziek uit te gaan. Geweldige nummers als ‘Mogador’, een krachtige mix tussen drum ’n bass en Dick Dale gitaarspel, sneeuwen hier ontzettend door onder. Next Level is niet het niveau waar we de Peuple graag zien. Never change a winning team.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Le Peuple de l'Herbe
Cover Various - Vanaf Nu - Puna OST

Various - Vanaf Nu - Puna OST Puna is voor liefhebbers van hiphop in Nederland een meer dan bekende naam....

Cover Tigre Blanco - Light Up The Fire

Tigre Blanco - Light Up The Fire Eindhoven staat bekend als Rock City. Gitaren, speedrock en het hardere werk....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT