RECENSIE: Brodinski - I Love Techno 2014

Brodinski
2014-12-18 Het is inmiddels een traditie geworden. Elk jaar bij een nieuwe editie van I Love Techno mag een artiest die op de line-up prijkt een mixtape verzorgen. Dit jaar viel deze eer aan Brodinski. Namen als Boys Noize, Gesaffelstein en Dave Clarke gingen hem voor. Brodinski stond dit jaar uiteraard ook zelf met een set op het dance-feest in Gent. Brodinski heeft een uiterst gevarieerde plaat weten samen te stellen. Onervaren is hij niet met mixtapes, hij verzorgde eerder ook al de zestigste editie voor Fabriclive. Hij timmert verder flink aan de weg, produceerde samen met Gesaffelstein nummers voor Kanye West en was dit jaar dus één van de headliners op I Love Techno.

Opvallend is dat deze mixtape vrij nerveus begint. Dat geldt voor de eerste twee nummers waar Brodinski zijn plaat mee opent, het is alsof hij de luisteraar vraagt om zijn mixtape met aandacht te beluisteren. De cd is in ieder geval alles behalve een hapklare brok muziek. Brodinski speelt met verschillende soorten elektronische muziek. In 25 nummers laat hij allerlei muzikale stijlen voorbij komen, waaronder techno, acid, house en Detroit techno. Niet alleen de verschillende stijlen zorgen voor diversiteit. Brodinksi schuwt het niet om minder recente nummers te gebruiken, waardoor het geheel een afwisseling van oudere en nieuwere tracks is.

Enkele hoogtepunten zijn de Brandon Moeller remix van Appleblim & Peverlists ‘Over Here’, ‘Sidi Gouja’ van Acid Arab en Ateph Alidja’s ‘Vision’. De muziek schakelt moeiteloos tussen onvervalste stampers, hypnotiserende tracks en nerveus schurende floorfillers. Brodinski geeft het geheel bovendien een mooi kop-, midden- en staartstuk mee. Deze mixtape is een mooie aanvulling op het grootste techno-event van Europa en bovendien een uitstekende gelegenheid om zowel naar het evenement toe te leven als er op terug te blikken. Dat eerste gaat ondertussen niet meer op, maar iedereen die zin heeft om de variatie van het muziekaanbod op I Love Techno nog eens te beleven kan met gemak deze plaat opzetten. Al stond nagenoeg geen enkele artiest op deze plaat daadwerkelijk op het festival zelf.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Brodinski Label:News
Cover Lesoir - Luctor Et Emergo

Lesoir - Luctor Et EmergoJe hebt van die bands in Nederland die snel komen en snel weer gaan, maar je...

Cover Jon Hopkins - Asleep Visions

Jon Hopkins - Asleep Visions Als het eerste nummer zich ontvouwt, borrelt de vraag op of je niet per...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT