RECENSIE: Brant Bjork - Black Power Flower

Bbjork
2015-02-19 We hebben ruim vier jaar moeten wachten op nieuw solowerk van Brant Bjork, ditmaal onder de naam Brant Bjork And The Low Desert Punk Band. De voormalige Kyuss-drummer leverde in 2010 het fraaie Gods & Goddesses af, en onder de naam Vista Chino (het vervolg op Kyuss Lives!) bracht hij met zijn voormalige Kyuss-maatje John Garcia in 2013 een album uit. Op deze plaat werd de geest van Kyuss weer nieuw leven ingeblazen. Op zijn nieuwste werk Black Power Flower borduurt hij voort op zijn laatste soloplaat en het album van Vista Chino.

Zodra je het werk van Bjork beluistert waan je je altijd wel ergens in een hete woestijn op een kalme namiddag. De lome ritmes met de zalvende stem van Bjork zorgen daar voor. In vergelijking met Kyuss zorgt Bjork iets meer voor afgeronde songs, maar de geest van Kyuss waart altijd ergens rond bij de muzikant uit Palm Desert. Overigens heeft de Amerikaan, net als op zijn vorige album, ook nu weer gebruik gemaakt van meerdere muzikanten zodat hij zich alleen op zijn zang en gitaarspel hoefde te concentreren.

Op Bjork’s achtste klinkt het allemaal weer heel prettig en de meeste songs liggen weer prima in het gehoor. De open productie, de volop in fuzz gedrenkte riffs en het avontuurlijke gitaarspel van Bjork en Jon “Bubba” Dupree zorgen dat de plaat blijft boeien. De eerste drie songs, ‘Controllers Destroyed’, ‘We Don’t Serve Their Kind’ en ‘Stokely Up Now’ zijn lekker vlot en toegankelijk waarbij de fraaie gitaarloopjes je aan alle kanten om de oren vliegen. Via het bluesy ‘Buddha Time (Everything Fine)’ komen we aan bij het lekkere lome ‘Soldier Of Love’ dat ons verleidt met een hypnotiserende riff en een prachtig gitaarloopje.

Het laatste kwartier van Black Power Flower is voor het prachtige relaxte ‘Hustler’s Blues’ en de psychedelische lange afsluiter ‘Where You From Man’. Het zijn de slotstukken van een lekker album waar je heerlijk rustig van wordt, maar dat muzikaal wel degelijk onderhoudend is en waar het vakmanschap vanaf spat.
Recensent:Jan Didden Artiest:Brant Bjork Label:Napalm Records
Cover 6 String Drag - Roots Rock `n` Roll

6 String Drag - Roots Rock `n`RollZeventien jaar (!) geleden is het alweer dat de band 6 String Drag het...

Cover Monster Magnet - Milking the Stars: A Re-Imagining of Last Patrol

Monster Magnet - Milking The Stars: A Re-Imagining Of Last Patrol Het nieuwste album van Monster Magnet is een soort remake van Lost Patrol...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT