RECENSIE: Snowapple - Illusion

Snowapple
2015-04-21 De drie dames van Snowapple, afkomstig uit onze eigen hoofdstad, introduceren ons nu aan hun tweede plaat genaamd Illusion. Dat ze niet alleen alle drie zeer getalenteerd zijn, maar dat tegelijkertijd ieder van hen tevens een andere muzikale achtergrond heeft, is zeer goed te horen op deze nieuwe aanwinst. Zo draagt de inhoud van het schijfje invloeden met zich mee uit de jazz, opera en gypsy- muziek en dat maakt de sound van Snowapple nou zo uniek en benoemenswaardig. Iets dat niet alleen hier in Nederland ontdekt is, maar tevens in Engeland, de VS, Canada en zelfs Japan waar het album inmiddels ook in de schappen ligt.

Wat absoluut niet ontkend kan worden tijdens het beluisteren van het album is het feit dat er zeer veel aandacht geschonken is aan het op bijzondere wijze harmoniseren van de vocalen, waar de dames zeker een groot compliment voor mogen krijgen. Ondanks dat ze alle drie zo’n diverse achtergrond hebben, is het te horen dat ze toch erg goed bij elkaar passen. Hierdoor ontstaat er een unieke mix qua klank, niet alleen op het gebied van vocalen, maar ook zeker qua instrumenten aangezien de dames graag wat ruimte in hun songs overlaten voor het experimenteren hiermee, zoals onder andere te horen is in 'Illusion' en 'Vagabond'. Het album barst dus van de verschillende muziekinstrumenten, zoals het multi-instrumentalisten betaamd. In het geval van Snowapple krijgen we niet één, ook niet twee, maar drie van deze zeer getalenteerde muzikanten voorgeschoteld.

De titel van het album vormt een mooie rode draad door de tracks heen, aangezien er een bepaalde dromerige sfeer op het hele album heerst. De band gaf zelf aan dat het hele idee achter de plaat is dat "men de werkelijkheid even vergeet", iets dat bijna vanzelf gaat vanwege het feit dat je makkelijk meegevoerd wordt door de bedwelmende klanken. Voor de liefhebbers van het genre is dit zeker een plaat die het waard is om te luisteren. Perfect voor diegenen die even zin hebben in iets anders en tegen wat experimenteren met klanken kunnen, aangezien Snowapple hiermee een nieuwe betekenis aan de term ‘folkmuziek’ weet te geven.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:Snowapple Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho

Fall Out Boy - American Beauty/American PsychoToen Fall Out Boy in 2013 na een pauze van vier jaar het album Save Rock...

Cover Pitbull - Globalization

Pitbull - Globalization Van zijn albums zijn er twee platina en twee goud geworden. Hij bezit vele,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT