RECENSIE: Prima Donna - Nine Lives And Forty-Fives

Primadonna
2015-04-20 Zonder ook maar één echt album op zak ging de Amerikaanse band Prima Donna in 2005 in Europa touren, waarvoor dan maar in de haast een plaat in elkaar geflanst werd, Kiss Kiss. In 2008 volgde uiteindelijk een echt volwaardig album After Hours en speelden ze als voorprogramma tijdens een gedeelte van Green Day's 21st Century Breakdown World Tour. De niet alledaagse mix van punk en rock 'n roll met orgel en saxofoon, blijft niet onopgemerkt. Toch wordt de band hier nog niet echt opgepikt. Dit moet met Nine Lives And Forty Fives nu wèl gaan lukken.

Het is te hopen dat dat gaat lukken, want de langspeler verdient het om gehoord te worden. Die staat namelijk bol van geweldige rocknummers, waarbij de band zich enthousiast wentelt in verschillende variaties van het rockgenre. Er wordt afgetrapt met een lekker stevig potje glamrock in 'Pretty Little Head'. Veel nummers hebben onweerstaanbare hooks zoals 'Born Yesterday' met het speelse orgeltje. Soms wordt er wat harder van leer getrokken wat te horen is in 'Rubbish' waarin je ook nog eens op een saxsolo getrakteerd wordt. Black Sabbath achtige riffs klinken door in 'Rock And Roll Is Dead', zodat ze zelf de titel van het nummer overtuigend weerleggen.

De strak gespeelde liedjes en productie spetteren en het plezier en enthousiasme waarmee dat gedaan wordt spat ervan af. In de wat meer punknummers hoor je bij vlagen The Clash terug bijvoorbeeld in 'Living In Sin'. Tussen de zelf geschreven nummers staan ook nog eens twee covers: 'I'm On Fire' van Dwight Twilley en Blondie's 'Rip Her To Shreds'. Ze passen prima tussen de rest van de nummers, maar vooral met een kort explosief liedje als 'Tattooed Love Girls' laat de band horen waartoe het allemaal in staat is.

Het zal volkomen terecht zijn als Prima Donna hier voet aan de grond krijgt, want voor dit soort smakelijke rockmuziek zijn hier genoeg liefhebbers te vinden. Met Nine Lives And Forty Fives geven ze een meer dan overtuigend visitekaartje af. Er geldt dan ook maar één advies: ga de plaat luisteren en aanschaffen, want zelfs de grootste zuurpruim zal hier vrolijk van worden.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Prima Donna Label:Sonic Rendezvous
Cover The Elwins - Play For Keeps

The Elwins - Play KeepsEen broeierige zomerdag in juli: bikinibabe aan je schouder, surfboard onder...

Cover The Dallas Project - Ordinary Day

The Dallas Project - Ordinary Day De Belgische band The Dallas Project bestaat uit vier leden met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT