RECENSIE: Papa Roach - F.E.A.R

Papa roach
2015-04-06 Na hun doorbraak in 2000 met het album Infest en meerdere hits zoals ‘Last Resort’, ‘Getting Away With Murder’ en ‘Hollywood Whore’heeft het Californische Papa Roach nu haar achtste studioalbum uitgebracht genaamd F.E.A.R.(Face Everything And Rise). Dit is de opvolger van The Connection uit 2012, en na al die jaren in de muziekindustrie en meerdere platina albums is het viertal bijna niet meer weg te denken uit de hardrock- en metalscene.

Ten eerste moet gezegd worden dat F.E.A.R. een plaat is die je niet in één bepaald hokje kan plaatsen. Het is rock, met elementen van metal, maar ook popinvloeden zijn te horen. Ook wordt er op dit album veel met synthesizers gespeeld. Met het titelnummer ‘Face Everything And Rise’ word je in ieder geval gelijk het album in getrokken. Bombastisch is zeker het goede woord. Deze stijl kom je ook tegen in de tracks ‘Just As Broken As Me’ en ‘Warriors’.

Het bekende gitaarwerk van gitarist Jerry Horton, wat onder andere te horen is op ‘Last Resort’, komt er goed in terug. De combinatie van aanstekende riffs afgewisseld met volle akkoorden maken het een Papa Roach-plaat. Combineer dit met de opvallende en unieke stem van Jacoby Shaddix en je hebt een album met de unieke kant van de band.

Met het afspelen van de plaat merk je dat een fijne afwisseling tussen de hardere en iets zachtere nummers. Ballads zal je op dit album niet vinden. Ondanks het gebrek aan langzame nummers, waar over het algemeen diepgang inzit, heeft het album veel moeilijke thema’s aangekaart. Waaronder het overwinnen van angsten(‘Face Everything And Rise’), het vergeven (‘Just As Broken As Me’) en het verliezen van geliefden (‘Never Have To Say Goodbye’).

Al met al is dit nieuwste album van het viertal eentje om van naar huis te schrijven. Het is gevarieerd, er zit diepgang in en ze hebben geëxperimenteerd met hun geluid door verschillende invloeden uit de muziekindustrie te laten klinken in hun nummers. Toch blijft het ondanks het experimenteren een Papa Roach- album die je gelijk herkent doordat de oude invloeden, waarmee ze bekend zijn geworden, weer gebruikt zijn op dit nieuwe werk.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Papa Roach Label:Eleven Seven Music
Cover Sven Hammond - IV

Sven Hammond - IVEen nieuwe plaat, een nieuwe naam. Slechts een jaar na het verschijnen van...

Cover Mother's Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts

Mother's Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts Na twaalf jaar is daar ineens nieuw werk van deze legendarische band. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT