RECENSIE: King King - Reaching For The Light

King King
2015-07-26 De naam King King begint al aardig rond te zingen in bluesland. De groep sleepte enkele British Blues Awards binnen en verscheen ook al op tv bij Rockpalast. BBC DJ Paul Jones tipte King King in 2013 als een van de meestbelovende bands van dat moment.Reaching For The Light is het derde album van King King. Het uit Glasgow afkomstige gezelschap laat horen een goede bluesmachine te zijn.

De heren hebben de verschillende aspecten van de blues goed in de vingers. Het album begint met ruige bluesrock. Een nummer als ‘Hurricane’ leunt sterk op de bluestraditie van Rory Gallagher. Net zo gemakkelijk spelen de heren een classic rocknummer in de stijl van Guns ’n Roses. ‘Rush Hour’ zou naadloos op het aankomende album van de groep passen.

De echte verrassing bevindt zich halverwege de plaat. Net wanneer je denkt dat de groep zich beperkt tot makkelijke bluesrock, weet ‘Lay With Me’ je te raken. Zanger Alan Nimmo klinkt hier als Joe Cocker. Waar tot nu toe de hoofdrol was weggelegd voor de gitaren, neemt hier verrassend genoeg de orgel een centrale rol in. Deze lijkt dan, wellicht niet geheel toevallig, ook nog een kleine instrumentale knipoog naar Joe Cocker’s ‘Up Where We Belong’ te maken.

King King laat op Reaching For The Light horen een uitstekende bluesband te zijn. De stevige bluesrocknummers zijn van een degelijke kwaliteit, maar vallen wellicht wat makkelijk weg tussen de grote hoeveelheid bluesrockgezelschappen die er bestaan. Het zijn de langzamere pareltjes als ‘Lay With Me’ en het zich zorgvuldig opbouwende ‘Take A Look’ waarmee de groep boven het maaiveld uitstijgt. Voor een volgend project mogen de muzikanten zich dan ook wat meer hierop focussen om de coherentie tussen de verschillende nummers te vergroten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:King King Label:Bertus
Statusboro

The Statusboro Revue - Jukehouse RevivalRootsrockband The Statesboro Revue heeft om te beginnen al een streepje...

Cover Like A Storm - Awaken The Fire!

Like A Storm - Awaken The Fire! Het relatief onbekende Like A Storm bestaat uit drie broers: Chris, Matt en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT