RECENSIE: Fufanu - Adjust To The Light

Fufanu
2015-08-25 IJsland heeft ons al veel bijzondere muziek ten gehore gebracht. Artiesten als Björk, Sigur Rós, maar ook het wat toegankelijkere Of Monsters and Men komen allemaal van het eiland. Net als de ongerepte en haast buitenaardse natuur heeft de muziek van IJslandse artiesten een ongrijpbaar en magisch randje. De nieuwkomers van Fufanu gooien het over een iets andere boeg, geen magische en zachte muziek voor dit tweetal uit Reykjavík. Met elementen van shoegaze en donkere rockmuziek klinken ze hier en daar als Joy Division. Adjust To The Light is moderne eighties-new wave. Deze eerste EP is een zweverige en vaak beklemmende kennismaking met dit IJslandse duo.

Het is grappig dat de EP Adjust To The Light heet, want de toon van de plaat is eerder pikkedonker. De muziek doet hier en daar ook aan The Horrors denken, wat vooral door de sleurende zang komt. Met de sfeer op deze EP zit het wel goed, de muziek heeft niet veel nodig om onder de huid te kruipen. Een nummer als ‘City Lights (In The Light Of The Night)’ wordt op mooie wijze uitgesponnen en heeft een heerlijk meeslepend tempo.

Adjust To The Light is een veelbelovende aanloop naar de debuutplaat van Fufanu, die er hopelijk snel aankomt. Als ze hun donkere toon weten vast te houden, kan deze band zomaar een grote naam worden in het rijtje bands die de new wave-sound hebben omarmd en naar het heden hebben vertaald. Liefhebbers van donkere muziek die bol staat van de sfeer kunnen bij deze EP hun geluk op. Het is jammer dat de EP maar een korte speelduur heeft, al doet dit het verlangen naar het aankomende album alleen maar meer stijgen.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Fufanu Label:One Little Indian Ltd
Foxtrott

Foxtrott - A Taller UsWisseling van de wacht. De leemte die The Knife achterliet toen ze er in 2014...

Cover Alden Penner - Canada In Space

Alden Penner - Canada In Space Alden Penner ken je misschien van The Unicorns of Clues. De Canadees heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT