RECENSIE: N.E.E. - N.E.E.

Nee
2015-08-12 Wat krijg je als de uitvinders van het genre easy tune gaan samenwerken met de producers achter Caro Emerald? De vier producers hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn begonnen aan een project dat veel weg heeft van een gimmick. Zij hebben zes nummers geschreven rondom het woord nee. Het is moeilijk om serieus te luisteren naar de EP van Gerry Arling, Richard Cameron, David Scheurs en Jan van Wieringen. Het is absurd, eclectisch en een flinke scheut aanstekelijk.

De EP trapt af met ‘Non’, een swingende en makkelijk te luisteren tune. De term easy tune komt weer van pas. De tekst is redelijk voorspelbaar en toch vrij humoristisch. Een koor van twee man zingt ”nononononono”. Een aantal keer hoor je ook een vrouwelijke stem die meegaat met de mening van de zangers. Een droge ”non”. De volgende track ‘Aole’ kent hetzelfde principe. Het verschil is dat hier de beat aardig rustgevend is. Ze redden zich door middel van een juiste dosis aanstekelijkheid en afwisseling.

Elke track heeft een andere vibe. Zo is ‘NeeNeeNee’ lekker jazzy en is ‘Nee Jaah’ compleet gestoord. De toevoeging van ‘Nee Hé’ werkt op de lachspieren. Afsluiter ‘NoNoNo’ klinkt wat serieuzer en mag best op een clubavond gedraaid worden. Natuurlijk is de tekst van deze track ook een afwijzing. Gelukkig hebben ze het gelaten bij zes nummers. De magie is zeer beperkt houdbaar. Het verrassende effect is er na een nummer of vijf wel af.

N.E.E. is een vreemde vogel. Aan de ene kant is het vooral een absurdistisch werkje, maar de uitwerking is sterk. De kans is vrij klein dat dit zal worden opgepikt door de media. Het is leuk voor een foute avond uit, maar de grap is al snel uitgewerkt. Naar verluidt willen ze zelfs gaan stoeien met de woorden ja, misschien, ok en het zal wel. Waarschijnlijk een grap, maar het zou ze wel sterker maken. Muzikaal gezien is N.E.E. best vermakelijk en dat houdt ze boven water.
Recensent:Frank de Jong Artiest:N.E.E. Label:Eigen Beheer
Cover Jaakko Eino Kalevi - Jaakko Eino Kalevi

Jaakko Eino Kalevi - Jaakko Eino KaleviEr hing tijdens het Eurosonic Festival van 2014 een vreemde spanning rond de...

Cover Pierce Brothers - Overdose

Pierce Brothers - Overdose Broers Pat en Jack zijn begonnen met muziek maken op de straten van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT