RECENSIE: Devil City Angels - Devil City Angels

DCA
2016-01-06 Wat krijg je als je vier muzikanten, stuk voor stuk afkomstig uit succesvolle bands uit de eighties bij elkaar zet? Nou: de Devil City Angels. In 2014 werd deze band na een jamsessie gevormd door de vriendschap tussen Tracii Guns (L.A. Guns) en Rikki Rockett (Poison) samen met Eric Brittingham (Cinderella). Hier is zeker ervaring als het op het maken van Rock ’n Roll aankomt en dat hoor je dan ook zeker terug op hun eerste plaat, gelijknamig met de band.

Toen we de CD opzetten was het vrij snel duidelijk dat we hier te maken hadden met een heerlijke rock ’n roll plaat. De 38 minuten die volgden waren gevuld met sterke gitaarriffs en catchy vocals. En zodra het laatste akkoord van ‘Bad Decisions’ wegstierf was het duidelijk dat deze formatie oude rotten uit de Sunset Strip met hun eerste plaat veel belooft voor de komende jaren.

De eerste single die we van de band hoorden was ‘All My People’, de tweede track van het album. Deze werd vorig jaar gereleased en geeft een goed beeld van wat er op de rest van het album te vinden is. De vocals van Brandon Gibbs, vullen de heerlijke scheurende gitaar en het rechtlijnige drumpatroon goed aan. Een overdaad aan geluid is er niet, en het nummer verveelt geen moment. Uw recensent werd gelijk gegrepen door de krachtige eenvoud van deze single en durft dit toch wel om te dopen als het beste nummer op de tracklist.

Al met al is Devil City Angels een geweldige rockplaat die we met plezier nog een flinke tijd zullen blijven draaien. De heren mogen trots zijn op hetgeen dat ze hier hebben neergezet en vormen een van de weinige formaties die anno 2015 nog de rock ’n roll spirit hoog houden. Daarnaast valt er ook zeker een nostalgisch traantje weg te pinken bij de herinneringen die dit album oproept aan de gouden jaren '80 van de rock.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Devil City Angels Label:Century Media
Cover And The Golden Choir - Another Half Life

And The Golden Choir - Another Half Life And The Golden Choir is het alter ego van de Duitse Tobias Siebert uit...

Cover '77 - Nothing's Gonna Stop Us

'77 - Nothing's Gonna Stop Us In een tijd waarin alle genres langzaam aan verzadigd raken, staan er...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT