RECENSIE: Bombus - Repeat Until Death

Bombus
2016-03-29 Repeat Until Death. Dat is de naam en boodschap van het nieuwe album van, Bombus. De heavy metal groep uit zweden, die eerder hoge ogen gooide met albums als The Poet and the Parrot, heeft met deze release zijn derde langspeler afgeleverd. Wie zich The Poet and the Parrot uit 2013 nog kan herinneren verwacht waarschijnlijk een plaat die wederom erg veel weg heeft van een Motörhead release. Echter, net nadat de frontman van die band is overleden, slaat Bombus een andere weg in. Een iets melodieuzere weg wel te verstaan.

De kleurrijke albumcover, de titel van het album en het imago van de band, alles lijkt met een knipoog. Bijzonder is dan ook dat Repeat Until Death snoeihard begint en dat die knipoog dan nergens meer te bekennen is. Het Engelse magazine Kerrang plaatste Bombus 'ergens tussen Mastodon en Black Sabbath' en daarmee zitten ze aardig in de richting. De single 'Deadweight', waar een clip bij gemaakt is die zeker de moeite waard is om even te bekijken, heeft een aangrijpend refrein. 'I Call You Over (Hairy Teeth, pt II)', de vijfde track van het album, begint melancholisch en traag en zorgt dankzij het lage tempo voor een prettige afwisseling in het midden van de plaat. Samen met titeltrack 'Repeat Until Death' zijn dit de hoogtepunten van het album. Het album sluit af met het bombastische 'Get Your Guts'.

Repeat Until Death is een prima album geworden. Hard, dynamisch en goed geproduceerd. Het feit dat het album 'Slechts' negen nummers telt en geen ellenlange gitaarsolo's en intro's bevat maakt het kort en krachtig. Wat ook opvalt is dat dit album een stuk melodieuzer is dan zijn voorgangers. Of dit laatste een plus- of minpunt is laat uw recescent in het midden. Bombus gaat komende zomer de Europese festivals langs en zal op vijf juni ook het Nijmeegse Fortarock aandoen. Biertje in de hand, nekspieren losmaken en gaan.
Recensent:Jaap Schrijver Artiest:Bombus Label:Century Media
Cover Entombed AD - Dead Dawn

Entombed AD - Dead DawnMisschien is uw recensent wel verwend. De eerste twee platen waarmee...

Cover Voivod - Post Society

Voivod - Post Society Voivod wordt sinds haar bestaan altijd even gewaardeerd als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT