RECENSIE: The Voodoo Fix - In Deep

Voodoo Fix
2016-05-05 De Californische heren van The Voodoo Fix waren zeker van hun zaak, om hun debuutplaat te laten klinken zoals die van hun helden moesten ze naar Nashville The Music City Tennessee. Eenmaal daar aangekomen sloten de mannen vriendschap met producers Shannon Sanders en Darin James (die onder andere platen maakten met Solomon Burke en Johnny Lang) en samen doken ze de studio in. Met de Stones, John Lee Hooker en The Funkadelic in hun achterhoofd en onder begeleiding van de twee ervaren producers nam The Voodoo Fix In Deep op. Een plaat boordevol blues, soul, rock 'n roll en funk.

De tien nummers tellende schijf begint eigenlijk pas op track twee. 'Take Me Back' klinkt goed maar swingt niet zoals 'Wake Up'. De stem van zanger Abe Rivers snijdt als een mes door de loopjes en riffs van Scott Parelli en Will Halsey. Dat de band een hoge pet op heeft van de Funkadelics wordt duidelijk op 'The Curse'. Het George Clinton-achtige basloopje is simpel maar doeltreffend. Rivers heeft qua uiterlijk zelfs iets weg van Clinton. Op de rest van de plaat heeft de rock 'n roll de overhand. Titels als 'Jack was Bad', 'I Was Wrong' en 'Sun Won't Shine' zijn goed gekozen. Rivers lijkt zijn problemen van zich af te zingen zoals de gekleurde lijfeigenen dat vroeger op de katoenvelden deden, de verhaallijnen zijn klagend en bluesy. De laatste track van het album 'Without You' is veruit de modernst klinkende. Het is jammer dat de plaat daar stopt want dat moderne jasje past The Voodoo Fix goed.

In Deep is een plaat voor de blues liefhebber. De schijf herbergt invloeden van vele grootheden uit die hoek en dat is goed te horen. Het is jammer dat de heren de sound die op het laatste nummer te horen is niet wat vaker gebuikt hebben. Dat had In Deep misschien wat aantrekkelijker gemaakt voor een breder publiek. Feit is dat The Voodoo Fix bestaat uit drie ontzettend goede muzikanten en een drummer die gek genoeg nergens genoemd. The Music City heeft er een rising star bij.
Recensent:Jaap Schrijver Artiest:The Voodoo Fix Label:Black Pike Favorites
Cover The Enid - Dust

The Enid - DustKlassiek aandoende muziek als een kruising tussen ‘Carmina Burana ‘ van Carl...

Cover Yndi Halda - Under Summer

Yndi Halda - Under Summer Yndi Halda ? Die band die in 2005 met Enjoy Eternal Bliss een van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT