RECENSIE: Twice The Same - No Sleep Tonight

Twice
2016-05-30 Twice The Same is een energieke rockband uit het Nederlandse Castricum. De vier heren leveren met No Sleep Tonight een ruig debuutalbum af dat vol staat van lekkere riffs, en die herkenbare elementen van Rage Against The Machine en Iron Maiden weet te combineren.

De rauwe toon voor het gehele album wordt al direct gezet met opener 'Tonight' dat gedragen wordt door groovy gitaarpartijen en ruige vocalen die her en der doen denken aan een jaren '90 Bruce Dickinson. Zanger Ritchie Lee toont aan over een behoorlijk bereik te beschikken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vocalen soms ietwat overdadig of geforceerd overkomen. Gelukkig weet de band in zijn geheel de nodige leegte naar voren te laten treden om het geheel wat meer gedoseerd te laten klinken.

Naast het tweede nummer 'The Sea Of Innocence', zijn vervolgtrack 'Wasting Away' en 'So Damn Fine' erg sterke tracks op No Sleep Tonight. Ook laat Twice The Same zien prima rustigere riffs te kunnen spelen die lekker in het gehoor liggen. Een goed voorbeeld hiervan is het beginstuk van 'Stop 'n' Drive', dat gerust het fundament kan vormen voor een volledige track.

De afwerking van het album had iets meer gepolijst mogen worden om nog wat meer de dynamiek naar voren te laten komen. Maar al met al is No Sleep Tonight een goed debuutalbum dat de energie van het viertal weet vast te leggen. Strakke en groovy riffs, sterke zangpartijen en de nodige stops in de nummers weten de aandacht van de luisteraar te pakken en vrijwel constant vast te houden.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Twice The Same Label:Eigen Beheer
Cover Town of Saints - No Place Like This

Town of Saints - No Place Like ThisDe basis voor de Groningse indiefolkband Town of Saints werd in 2010 gelegd...

Cover Dyscordia - Words In Ruin

Dyscordia - Words In Ruin Werd uw recensent al vrolijk van Twin Symbiosis , de vorige plaat van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT