RECENSIE: Josef Salvat - Night Swim

Josef Salvat
2016-06-03 Toen zijn cover van Rihanna in een reclame van Sony werd gebruikt, werd hij ontdekt. Dat ‘Diamonds’ zo het leven van de Australiër Josef Salvat kon veranderen, was natuurlijk meer dan welkom. Nu, een paar jaar later is daar dan zijn debuutalbum. Night Swim bevat swingende, gevoelige nummers die makkelijk in de smaak vallen.

Wat gelijk duidelijk wordt, is de kwaliteit van Jozefs stem. Zijn accent past perfect bij de meeslepende tekst in ‘Open Season’. Toch is het nummer erg dansbaar door de opbouwende elektronische accenten. De melodie in het refrein blijft hangen, wat de track siert en daardoor erg sterk maakt. Ook ‘Paradise’ is zo’n dansbare hit. Door de pianoakkoorden loopt er een smaakvolle melodie door heel het nummer. Het tempo gaat steeds wat sneller, waarna de drop volgt en het refrein ontploft. Door de subtiele stiltes, komt zijn stem extra goed naar voren.

Maar Salvat hoeft niet alleen maar dance-nummers te maken. ‘Hustler’ is een erg kalm lied, waarin de piano centraal staat. Zijn stem komt hierdoor goed tot zijn recht, ook als er een stuk meerstemmigheid wordt toegevoegd. Toch zitten er nog wel wat elektronische elementen in, maar die zijn in deze track erg subtiel verwerkt. De verrassende, zware drumslagen maken het lied mooi af. Ook ‘Till I Found You’ is erg rustig en heeft een gevoelige tekst. Het refrein klinkt vol door het gebruik van piano en elektrische drums. Soms valt het nummer in herhaling, maar dit wordt goed gemaakt met het energieke einde. Titeltrack ‘Night Swim’ is de beste track van het album. Eentje waarbij je kunt relaxen en het water bijna kunt aanraken, doordat dit mooi is nagebootst met percussie. Dit nummer bewijst dat Josef Salvat een uitstekende muzikant is, die veel kan variëren.

Night Swim is een prima debuutalbum. Josef Salvat laat zien wat hij in huis heeft en dat we nog niet klaar met hem zijn. Dansbaar en gevoelig, hij weet het allemaal te combineren. En dat alles met een erg mooie stem als basis. Josef Salvat is nog lang niet klaar met muziek maken.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Josef Salvat Label:Sony Music
Cover Illigale Farben - Illigale Farben

Illigale Farben - Illigale FarbenDuitstalige punkrock is iets dat nog niet zoveel populariteit gevonden heeft...

Cover Blueminded - Seize The Day

Blueminded - Seize The Day Poprockgroep Blueminded heeft onlangs zijn eerste studioalbum uitgebracht....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT