RECENSIE: Plants And Animals - Waltzed In From The Rumbling

P & A
2016-06-02 Het in 2004 opgerichte indierocktrio uit Montreal, Plants And Animals, heeft inmiddels hun vierde album uitgebracht. Waltzed In From The Rumbling zit vol verschillende sounds. De ene keer klinken er vrolijke gitaarakkoorden en de andere keer hoor je een snufje Radiohead langs suizen. Er valt veel te ontdekken op het album en elk nummer heeft weer eigen karakteristieken.

Openingstrack ‘We Were One’ begint met een onschuldig pianoriedeltje, maar vloeit dan over in stevige rockakkoorden met een duidelijke drumbeat erachter. Akoestisch en elektrisch worden het hele lied afgewisseld, wat ervoor zorgt dat de luisteraar niet verveeld raakt. Het is zeker een swingend nummer en de ietwat nonchalante zang past daar goed bij. Een hele andere emotie komt naar voren in het nummer ‘No Worries Gonna Find Us’, waar de violen de aanzet geven tot een wat diepere tekst. Toch spreekt deze track juist hoop uit. Waar het refrein erg vol klinkt, voelt het couplet wat karig aan door het gebruik van weinig instrumenten. Dit wordt opgevuld door de rauwe zang, wat er dan voor zorgt dat het refrein beter tot zijn recht komt.

Single ‘Stay’ heeft een aparte zang, waar je even aan moet wennen. Een erg rustig lied, dat daarna los komt door explosief gebruik van de gitaar. Het refrein springt er daardoor echt uit; een erg sterk nummer. Toch voegen sommige tracks op het album weinig toe, terwijl andere misschien beter opgesplitst zouden kunnen worden in meerdere tracks. Voorbeelden hiervan zijn ‘So Many Nights’ en ‘Je Voulais Te Dire’. Waarbij deze laatste in het begin erg klassiek is en halverwege ineens veel rock bevat. Dit nummer kan beter worden opgesplitst in twee afzonderlijke liedjes.

Kortom, er valt veel te horen op dit album. Er worden verrassende nummers gepresenteerd, waardoor de luisteraar soms nog wat moet wennen aan de sound. Plants And Animals kan er nog gemakkelijk een album bij maken, want er zitten veel verschillende ideeën in deze plaat. Zeker geen slechte plaat, maar er zijn nog wat puntjes die kunnen worden bijgeschaafd.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Plants And Animals Label:Secret City Records
Cover Izaline Calister - Rayo Di Lus

Izaline Calister - Rayo Di LusDe van oorsprong Curaçaose zangeres Izaline Calister nam al zeven albums...

Cover Killswitch Engage - Incarnate

Killswitch Engage - Incarnate Met een band muziek maken is als een potje voetbal. Een team kan bestaan uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT